Rotterdam’s mooiste tuin in de zomer

Rotterdam Trompenburg Tuinen

Ontdek een groene oase midden in Rotterdam!


11 augustus - 11 september

Struinen over zigzaggende paden waar je kunt verdwalen. Prachtige natuur overal waar je loopt. Een lange eettafel tussen de bijzondere exotische bloemen, planten en bomen, en dat midden in de stad! Vanaf 11 augustus vieren we de zomer in Trompenburg Tuinen. Wat ontstond als buitenverblijf van een van de havenfamilies, is uitgegroeid tot een internationaal bekende botanische tuin. Trompenburg Tuinen in de Rotterdamse wijk Kralingen is een schatkamer vol bijzondere exotische bloemen, planten en bomen. Kom je ook dineren?


Data & Tickets
Een impressie van de sfeer..

Maak hier je reservering

Wat kan ik verwachten?

Prachtige tuin in Rotterdam
Een heerlijke avond uit in Rotterdam. We nemen je mee in de bijzondere verhalen van de tuin, terwijl je struint tussen duizenden prachtige bloemen en planten!
5-gangen diner
Ons menu is met liefde bereid en speciaal ontworpen op basis van de verhalen van Trompenburg Tuinen & Arboretum.
Fantastisch drankarrangement
We hebben heerlijke wijnen, bieren en mocktails geselecteerd bij het menu. Geniet van een arrangement dat bij jou past.
Live muziek & beleving
We hebben iedere avond geweldige muzikanten die de avond begeleiden met sfeervolle muziek. Daarnaast nemen we je op creatieve wijze mee in de verhalen van Trompenburg.

Hoe ziet dat eruit?

Meer informatie

Wat kan ik verwachten van De Maaltuin in Trompenburg tuinen & Arboretum?

Midden in de stad kom je aan bij een verborgen groene oase. We ontvangen je rond 18u00 met een heerlijk welkomstdrankje, waarna je door de tuinen kan struinen. Om je heen vind je duizenden prachtige bloemen en planten in bloei. Met behulp van onze podcasts en creatieve belevingen leer je de verhalen van deze bijzondere plek beter kennen. Na een heerlijke avondwandeling neem je in onze kas plaats aan tafel. Daar geniet van je van een heerlijk diner, waarbij elk gerecht geïnspireerd is op de tuin zelf en bereid met zoveel mogelijk lokale en duurzame ingrediënten. Met het bijpassende drankarrangement proef je heerlijke wijnen en voor de liefhebber is er bij elk gerecht een bijpassende alcoholvrije mocktail. Aan het einde van de avond wandel je in de schemering naar de uitgang. Een heerlijke avond uit!

Praktische informatie

Alle praktische informatie voor je bezoek vind je 2 weken voor aanvang.

Wat is De Maaltuin?

De Maaltuin is een reizend restaurant dat sinds 2016 opent op bijzondere plekken als kastelen, paleizen, musea of botanische tuinen. Met De Maaltuin laten we je op ongedwongen manier kennis maken met de verhalen van deze bijzondere plekken. Ontdek verborgen verhalen en geniet van een heerlijk diner met een altijd uniek en op de locatie geïnspireerd menu. We zijn altijd maar kort op locatie met een beperkt aantal plekken. Schuif je ook aan?

Veelgestelde vragen

Hoe kom ik aan een ticket?

 • Via de ticketpagina hieronder kan je een ticket(s) reserveren. Je reserveert en betaalt vooraf en je ontvangt een bevestigingsmail. De reservering staat op naam en bij aankomst is de naam waarop de reservering is gemaakt voldoende. Betalen kan op de ticketpagina met Ideal.
 • Op de ticketpagina is te zien of er nog tickets beschikbaar zijn. Het komt voor dat er op het laatste moment nog een ticket vrijkomt. Deze worden dan weer via de ticketpagina aangeboden.

Kan ik tickets cadeau geven?

 • ​Ja dat kan, je vult gewoon de naam in van degene die je de tickets cadeau doet en rond de bestelling af. Mocht je het nog even geheim willen houden, vul dan wel je eigen mailadres in (in verband met de bevestigingsmail). Graag wel het mailadres van de daadwerkelijke gasten in het opmerkingen veld zetten.
 • Je kan ook een cadeaubon aanschaffen. Wij sturen je een houten cadeaubon per post met een extra envelop, zodat jij de bon kan versturen naar diegene aan wie je de bon cadeau wilt geven.

Waarom betaal ik vooraf?​

 • De Maaltuin is maar een paar weken op een locatie en daarmee intensief om neer te zetten. We merken dat als gasten vooraf betalen, nagenoeg iedereen ook daadwerkelijk aanschuift.

Wat is het menu?

 • We bereiden met liefde een menu, geïnspireerd op de locatie. Met zoveel mogelijk lokale en duurzame ingrediënten. Mocht je dieetwensen of allergieën hebben dan kan je die bij het bestellen van de tickets invullen. Mocht je later nog iets willen wijzigen, mail dan naar: hallo@demaaltuin.nl

Kan ik vegetarisch of vegan eten?

 • Bij het maken van de reservering krijg je de mogelijkheid om ‘extra informatie’  op te geven. Als je daar aangeeft dat je graag vegetarisch wilt eten gaat de keuken daar rekening mee houden. Vegan is helaas niet mogelijk.

Hoe zit het met de bereikbaarheid?

 • Tien dagen voor aanvang versturen we tickethouders een mail met praktische info. Daarin staat de laatste informatie. En ook wat de beste manier is om er te komen. Onze voorkeur gaat sowieso uit naar de fiets of het OV!

Ik heb de praktische informatiemail niet gekregen. 

 • Heb je wel een bevestiging van je bestelling gehad? In dat geval sta je op de gastenlijst en kijken we uit naar je komst. Je kunt de praktische informatiemail vanaf 10 dagen voor aanvang vinden onderaan de pagina van de door jouw gekozen editie onder het kopje ‘informatie’.

Wat als het slecht weer is?

 • We zorgen op elke locatie voor fijne beschutting zodat je ook bij minder weer onbekommerd kan genieten. Als het echt stormt schuiven we de avond door naar een later moment. We informeren je hier – alleen indien de avond doorschuift – uiterlijk om 16.00 over op de dag van het diner.

Met wie werken jullie samen?

 • Wij kiezen onze partners zo bewust mogelijk. Onze uitgangspunten zijn: duurzaam, sociaal, lokaal en verhaal. Een combinatie of alle vier deze uitgangspunten tref je bij onze partners.

Als eerste op de hoogte van nieuwe edities?

De Maaltuin & corona

Helaas moeten we nog even geduld hebben. Komend jaar vind je ons weer bij prachtige botanische tuinen, kastelen en ander bijzonder erfgoed. Zodra de maatregelen het toelaten starten we! Tickethouders informeren we hierover via e-mail. Via onze website, nieuwsbrieven en social media blijf je op de hoogte.

Tot die tijd kun je ons steunen door een prachtige houten cadeaubon te kopen. Voor jezelf of voor een collega, vriend of geliefde. Voor onder de boom of als verrassing in de postbus. Met De Maaltuin cadeaubon ben je verzekerd van een heerlijke avond uit in 2022, zodra de lockdown weer voorbij is. We wensen jullie heel veel gezondheid en fijne feestdagen toe. Tot in het nieuwe jaar!