Rotterdam’s mooiste tuin in de lente

Rotterdam Trompenburg Tuinen

Culinair genieten tussen de mooiste planten en bomen van Rotterdam!


6 april - 7 mei

Ontdek idyllische plekjes, en geniet met goed gezelschap van een bijzonder 5-gangen diner. Duik in de rituelen uit verschillende culturen, die allemaal hun inspiratie halen uit de natuur. Vanaf 6 april vieren we de lente in Trompenburg Tuinen! Deze botanische tuin ontstond als buitenverblijf van een van de Rotterdamse havenfamilies. Het is inmiddels een internationaal bekende botanische tuin. Kom je met ons mee dwalen en culinair genieten van een schatkamer vol bijzondere exotische bloemen, planten en bomen. Kom je ook dineren?


Data en tickets
Een impressie van de sfeer..

Reserveer jouw plekje!

Wat kan ik verwachten?

Prachtige tuin in Rotterdam
Struinen tussen dui-zen-den prachtige bloemen en planten!
5-gangen diner
Voorheen kookte onze Chef Paul voor sterrenrestaurants 't Lansink en Bloemenbeek. Nu kookt en ontwerpt hij een heerlijk menu geïnspireerd op deze prachtige tuin!
Fantastisch drankarrangement
Inbegrepen zit een heerlijk wijn- of mocktailarrangement, passend bij het menu.
Prachtige verhalen en beleving
Beleef culturele rituelen in de botanische tuinen van Rotterdam. Een echte avond uit!

Hoe ziet dat eruit?

Meer informatie

Wat kan ik verwachten van De Maaltuin in Trompenburg tuinen & Arboretum?

Midden in de stad kom je aan bij een verborgen groene oase. We ontvangen je rond 18u00 met een heerlijk welkomstdrankje, waarna je door de tuinen kan struinen. Om je heen vind je duizenden prachtige bloemen en planten in bloei. Met behulp van onze podcasts en creatieve belevingen leer je de verhalen van deze bijzondere plek beter kennen. Na een heerlijke avondwandeling neem je in onze kas plaats aan tafel. Daar geniet van je van een heerlijk diner, waarbij elk gerecht geïnspireerd is op de tuin zelf en bereid met zoveel mogelijk lokale en duurzame ingrediënten. Met het bijpassende drankarrangement proef je heerlijke wijnen en voor de liefhebber is er bij elk gerecht een bijpassende alcoholvrije mocktail. Aan het einde van de avond wandel je in de schemering naar de uitgang. Een heerlijke avond uit!

Praktische informatie

Alle praktische informatie krijg je maximaal 10 dagen voor je bezoek via een mail. Niet ontvangen? Dan kun je de informatie ook hier lezen.

Wat is De Maaltuin?

De Maaltuin is een reizend restaurant dat sinds 2016 opent op bijzondere plekken als kastelen, paleizen, musea of botanische tuinen. Met De Maaltuin laten we je op ongedwongen manier kennis maken met de verhalen van deze bijzondere plekken. Ontdek verborgen verhalen en geniet van een heerlijk diner met een altijd uniek en op de locatie geïnspireerd menu. We zijn altijd maar kort op locatie met een beperkt aantal plekken. Schuif je ook aan?

Veelgestelde vragen

Zit ik met mijn gezelschap aan een eigen tafel?

  • Deze editie betreft een carrousel editie. Dat betekent dat we op meerdere plekken in de tuin dineren. Soms zit je aan een eigen tafel met jouw gezelschap, soms dineren we aan gezellige lange tafels.

Kan ik reserveren voor een groep?

  • ​Via de ticketsite kan voor maximaal 10 gasten tegelijk een ticket worden gekocht. Wil je met een grotere groep komen? Stuur dan een mailtje aan: hallo@demaaltuin.nl.

Waarom betaal ik vooraf?​

  • De Maaltuin is maar paar weken op een locatie en daarmee intensief om neer te zetten. We merken dat als gasten vooraf betalen, nagenoeg iedereen ook daadwerkelijk aanschuift.

Wat is het menu?

  • We serveren voor iedereen hetzelfde menu. Mocht je dieetwensen of allergieën hebben dan kan je die bij het bestellen van de tickets invullen bij ‘extra informatie’.  Mocht je later nog iets willen wijzigen, mail dan naar: hallo@demaaltuin.nl

Kan ik vegetarisch of veganistisch eten?

  • Bij het maken van de reservering krijg je de mogelijkheid om ‘extra informatie’  op te geven. Als je daar aangeeft dat je graag vegetarisch wilt eten houdt de keuken daar rekening mee. Vegan is helaas niet mogelijk.

Hoe zit het met de bereikbaarheid?

  • 10 dagen voor aanvang versturen we iedereen een mail met praktische info. Daarin staat de laatste informatie. En ook wat de beste manier is om er te komen. Onze voorkeur gaat sowieso uit naar de fiets of het OV!

Ik heb de praktische informatiemail niet gekregen. 

  • Heb je wel een bevestiging van je bestelling gehad? In dat geval sta je op de gastenlijst en kijken we uit naar je komst. Je kunt de praktische informatiemail vanaf 10 dagen voor aanvang vinden onderaan de pagina van de door jouw gekozen editie onder het kopje ‘informatie’.

Wat als het slecht weer is?

  • We zorgen op elke locatie voor beschutting zodat je ook bij slecht weer onbekommerd kan genieten. Als het echt stormt schuiven we de avond door naar een later moment. We informeren je hier – alleen indien de avond doorschuift – uiterlijk om 16.00 over op de dag van het diner.

Mag ik mijn hond meenemen?

  • Helaas kunnen wij honden niet toelaten tijdens onze edities. Dit heeft te maken met de regels van de locaties, die wij volgen. Ook willen wij graag onze gasten kunnen verzekeren van een allergie vrije avond. Hulphonden zijn uiteraard welkom. Graag horen wij dit vooraf, zodat we de juiste maatregelen kunnen treffen.

Met wie werken jullie samen?

  • Wij kiezen onze partners zo bewust mogelijk. Onze uitgangspunten zijn: duurzaam, sociaal, lokaal en verhaal. Een combinatie of alle vier deze uitgangspunten tref je bij onze partners. Binnenkort staan ze op onze partner-pagina met het achtergrondverhaal.
Wat vonden gasten van eerdere edities in de Botanische Tuinen van Rotterdam?

Al sinds 2019 dineren we zo af en toe in Trompenburg Tuinen & Arboretum, de botanische tuin van Rotterdam. We zijn erg blij met alle reacties die we daar van gasten op krijgen. En dit jaar wordt het nog mooier.., met onze nieuwe chef Paul!

Een greep uit de vele reacties:

“Alles! De locatie was geweldig mooi, de manier waarop we naar de locatie zijn gewandeld, de tent waar gegeten werd was prachtig. Het eten was echt ontzettend goed, bijzonder en lekker!! De wijnen overigens ook.”

Eigenlijk de hele avond van begin tot het einde was geweldig!

“Zo doorgaan. De hartelijkheid spat er van af. En dat in combinatie met heerlijk eten en zalige wijnen in het prachtige arboretum. Genoten van begin tot eind. Meest bijzonder het dessert met de natuur en de muziek.”

Als eerste op de hoogte van nieuwe edities?

De Maaltuin & corona

Helaas moeten we nog even geduld hebben. Komend jaar vind je ons weer bij prachtige botanische tuinen, kastelen en ander bijzonder erfgoed. Zodra de maatregelen het toelaten starten we! Tickethouders informeren we hierover via e-mail. Via onze website, nieuwsbrieven en social media blijf je op de hoogte.

Tot die tijd kun je ons steunen door een prachtige houten cadeaubon te kopen. Voor jezelf of voor een collega, vriend of geliefde. Voor onder de boom of als verrassing in de postbus. Met De Maaltuin cadeaubon ben je verzekerd van een heerlijke avond uit in 2022, zodra de lockdown weer voorbij is. We wensen jullie heel veel gezondheid en fijne feestdagen toe. Tot in het nieuwe jaar!