data & tickets

De kassen van Paleis Soestdijk

In de lente is het heerlijk vertoeven in de kassen van Paleis Soestdijk. Op het moment dat het zeker niet meer gaat vriezen kunnen de planten naar buiten en maken ze plaats voor de eettafels van De Maaltuin. Paleis Soestdijk heeft veel eigenaren gehad en een ding hebben ze sowieso met elkaar gemeen: ze hadden alleen een enorme liefde voor de natuur! Zo was Mary Stuart regelmatig in de tuinen te vinden voor een fijne wandeling of om te tuinieren: ze hield van het verbouwen van exotische gewassen. Wandel zelf rond op het bijzondere landgoed en kom meer te weten over de geschiedenis van Paleis Soestdijk en haar tuin. Naast van boeiende verhalen geniet je van een heerlijk 5-gangen diner inclusief wijnarrangement, live muziek en een avond vol beleving.

Bestel tickets

4.7/5
 • Koninklijk 5-gangen diner
 • Inclusief bijpassend wijn- of mocktail arrangement
 • Een complete avond uit
 • Ervaar de prachtige tuin en de kassen van Paleis Soestdijk
 • Bijzondere verhalen en live muziek
data & tickets

Let op: 90% uitverkocht!

4.7/5 op basis van 54 reviews

In een woord fantastisch, mooie gerechten uit de streek, goede toelichting, buitengewoon vriendelijk personeel, mooie muziek.

Marielle
Bezocht editie Slot Zuylen

Leuke ontvangst, voor ons zelfs een persoonlijk woordje, geweldige plek. Ik heb in m’n jeugd jaren in Soest gewoond en de basis was altijd geheimzinnig. Leuk daar nu te lopen. Echt goed georganiseerd. Het diner was gezellig. Ook de virtuele beleving was heel erg leuk. Net echt!

Ab
Bezocht editie Vliegbasis Soesterberg

Informatie

Hoe laat begint het?

10 dagen voor aanvang ontvang je van ons een mail met daarin de praktische informatie. Denk aan de tijden, bereikbaarheid en vervoer. Niet ontvangen? Dan kun je de mail ook hier lezen.

Waar dineren we en aan wat voor tafels?

We dineren tijdens deze avond aan gezellige lange tafels, in de kassen van Paleis Soestdijk, dus niet ín Paleis Soestdijk zelf.

Wat is de Maaltuin?

De Maaltuin is een reizend restaurant dat sinds 2016 opent op bijzondere plekken zoals kastelen, paleizen, musea of botanische tuinen. Met De Maaltuin laten we je op ongedwongen manier kennis maken met de verhalen van deze bijzondere plekken. Ontdek al wandelend verborgen verhalen en geniet van een heerlijk diner met een altijd uniek en op de locatie geïnspireerd menu. In de gezellige en ongedwongen sfeer van De Maaltuin heb je een heerlijke avond uit. Schuif je aan?

Wat kun je verwachten?

We nemen je deze avond mee in de bijzondere verhalen over het landgoed en de geschiedenis van Paleis Soestdijk.

In de kassen strijken we neer voor een bijzonder 5-gangen diner. De gerechten zijn geïnspireerd op de locatie, haar omgeving en haar verhalen. Vooraf en tussen de gangen door ga je zelf op ontdekkingstocht. Verwacht een avond vol beleving en heerlijk eten.

Komen we in het paleis?

Begin dit jaar genoten we van de koninklijke zalen van Paleis Soestdijk.

Tijdens deze editie van De Maaltuin ontdekken we het landgoed en de natuur rondom het paleis. Hier bevonden de voormalige eigenaren zich regelmatig en zij voelden allen een diepe connectie met de natuur. Daar ligt deze editie de nadruk op en we komen dus niet in het paleis dit keer.

Toegankelijkheid

Helaas is deze editie niet volledig toegankelijk. Er is geen rolstoeltoilet aanwezig en de route bestaat uit onverharde paden. Wel is het mogelijk om deel te nemen aan het diner als u slecht ter been bent. De wandeling voorafgaand aan het diner duurt ongeveer 20 – 25 minuten over grindpaden. De kassen zitten namelijk aan het begin (en eind) van de route.

Veelgestelde vragen

Dineren we aan eigen tafels of aan lange tafels?

 • Dit verschilt per editie. Onder het kopje ‘Hoe laat begint het en andere praktische informatie’ kun je het antwoord op deze vraag voor deze editie vinden.

Hoe kom ik aan een ticket?

 • Via de ticketpagina kan je een ticket(s) reserveren voor de door jou gekozen editie. Je reserveert en betaalt vooraf en je ontvangt een bevestigingsmail. De reservering staat op naam en bij aankomst is de naam waarop de reservering is gemaakt voldoende. Betalen kan op de ticketpagina met Ideal.
 • Op de ticketpagina is te zien of er nog tickets beschikbaar zijn. Het komt voor dat er op het laatste moment nog een ticket vrijkomt. Deze worden dan weer via de ticketpagina aangeboden.

Kan ik tickets cadeau geven?

 • ​Ja dat kan, je vult gewoon de naam in van degene die je de tickets cadeau doet en rond de bestelling af. Mocht je het nog even geheim willen houden, vul dan wel je eigen mailadres in (in verband met de bevestigingsmail). Ook kun je het mailadres van de daadwerkelijke gasten in het opmerkingen veld zetten.
 • Je kan ook een cadeaubon aanschaffen. Wij sturen je een cadeaubon per post met een extra envelop, zodat jij de bon kan versturen naar diegene aan wie je de bon cadeau wilt geven.

Waarom betaal ik vooraf?​

 • De Maaltuin is maar een paar weken op een locatie en daarmee intensief om neer te zetten. We merken dat als gasten vooraf betalen, nagenoeg iedereen ook daadwerkelijk aanschuift.

Wat is het menu?

 • Het menu is geheim. Mocht je dieetwensen of allergieën hebben dan kan je die bij het bestellen van de tickets invullen. Mocht je later nog iets willen wijzigen, mail dan naar:

Kan ik vegetarisch of vegan eten?

 • Voor de mensen die geen vlees en vis eten is er een vegetarisch menu. Helaas behoort vegan niet tot de mogelijkheden. Andere allergieën en dieetwensen waar we rekening mee kunnen houden vind je op onze dieetwensen pagina. Geef je dieetwensen uiterlijk een week van te voren door, zo kan onze keuken er rekening mee houden.

Hoe zit het met de bereikbaarheid?

 • 10 tot 14 dagen voor aanvang versturen we iedereen een mail met praktische info. Daarin staat de praktische informatie en ook wat de beste manier is om er te komen. Onze voorkeur gaat sowieso uit naar de fiets of het OV!

Mag ik mijn hond meenemen?

 • Helaas is het niet mogelijk om je hond mee te nemen naar onze edities. De locaties laten geen honden toe.

Wat als het slecht weer is?

 • We zorgen op elke locatie voor beschutting zodat je ook bij slecht weer onbekommerd kan genieten. Als het echt stormt schuiven we de avond door naar een later moment. We informeren je hier – alleen indien de avond doorschuift – uiterlijk om 16.00 over op de dag van het diner.

Met wie werken jullie samen?

 • Wij kiezen onze partners zo bewust mogelijk. Onze uitgangspunten zijn: duurzaam, sociaal, lokaal en verhaal. Een combinatie of alle vier deze uitgangspunten tref je bij onze partners. Binnenkort staan ze op onze partner-pagina met het achtergrondverhaal.

Wat zijn jullie algemene voorwaarden?

 • Je kunt onze algemene voorwaarden hier lezen.

De Maaltuin & corona

Helaas moeten we nog even geduld hebben. Komend jaar vind je ons weer bij prachtige botanische tuinen, kastelen en ander bijzonder erfgoed. Zodra de maatregelen het toelaten starten we! Tickethouders informeren we hierover via e-mail. Via onze website, nieuwsbrieven en social media blijf je op de hoogte.

Tot die tijd kun je ons steunen door een prachtige houten cadeaubon te kopen. Voor jezelf of voor een collega, vriend of geliefde. Voor onder de boom of als verrassing in de postbus. Met De Maaltuin cadeaubon ben je verzekerd van een heerlijke avond uit in 2022, zodra de lockdown weer voorbij is. We wensen jullie heel veel gezondheid en fijne feestdagen toe. Tot in het nieuwe jaar!