De keuken van De Maaltuin

De keuken van De Maaltuin

Onze locaties zitten bomvol geschiedenis. We zijn altijd hongerig naar bijzondere verhalen, legendes, flora en fauna.


Onze chef duikt wekenlang de keuken in om te experimenteren met ingrediënten, ideeën, smaken en producten.


Zo zie je de verhalen én ingrediënten van onze locaties terug op je bord.

De keuken van De Maaltuin is altijd..

Een heerlijk 5-gangen menu
Geïnspireerd op de verhalen van unieke locaties. Bereid met ingrediënten uit tuin & omgeving.
Bereid met liefde op locatie
De Maaltuin kookt op locatie. In kassen, loodsen, tuinen en zalen. Waar het kan, plukken we middags de ingrediënten uit de tuin.
Een geheim menu met oog voor iedereen
Het menu blijft altijd geheim, maar bij het bestellen kun je eventuele allergieën of dieetwensen opgeven. Zo wordt het voor iedereen een heerlijke avond!
Heerlijke wijnen én mocktails
Inbegrepen zit een heerlijk wijn- of mocktailarrangement, passend bij het menu. Natuurlijk hebben we eventueel ook een biertje als je daar zin in hebt.

Een bord vol verhalen

Onze chef Paul

Paul Oldenmenger werkte jarenlang in diverse (sterren)zaken. Nu maakt hij vol liefde de menu’s voor De Maaltuin.


Geïnspireerd op onze locaties, het seizoen en pure smaken. Dat is een menu van onze chef Paul!

Ontdek onze partners

Praktische informatie

Wat is inbegrepen bij mijn ticket?

Een heerlijk vijfgangen diner en bij elke gang geniet je van heerlijke wijnen, bieren en/of mocktails. Het drankarrangement, tafelwater en koffie/thee zijn allemaal inbegrepen bij je ticket. Ook het bezoek aan de locatie, de muzikale invulling en andere verrassingen zitten daarbij in.

Kan ik dieetwensen en of allergieen doorgeven?

Jazeker! Het menu blijft altijd geheim, maar bij het bestellen kun je direct aangeven welke allergieën of dieetwensen we rekening mee moeten houden. Zo wordt het voor iedereen een heerlijke avond!

Welke dieetwensen en/of allergieen kunnen jullie rekening mee houden?

De volgende uitzonderingen kunnen we in ieder geval verzorgen:

  • Vegetarisch;
  • Geen vlees;
  • Geen varkensvlees;
  • Geen vis;
  • Glutenarm;
  • Lactosevrij.
  • Notenallergie

Staat jouw allergie er niet tussen? Neem dan vóór het bestellen contact met ons op. Omdat we op locatie koken met een vast menu kunnen we niet altijd aan alle dieetwensen voldoen.

Let op: we bereiden jouw gerechten met zorg op locatie. We kunnen niet uitsluiten dat sommige gerechten sporen van allergenen bevatten.

Hoe is het menu opgebouwd?

In vijf gangen nemen we je mee in de verhalen van iedere locatie. We koken graag met groente van het seizoen, aangevuld met een mooi stukje vlees, vis of gevogelte. Onze ingrediënten halen we zoveel mogelijk van dichtbij de locatie. Zo ontdekken we iedere keer weer fantastische lokale en ambachtelijke producten.

Kan ik ook alcoholvrij drinken?

Jazeker! Naast heerlijke wijnen selecteert onze sommelier ook fantastische mocktails bij ieder gerecht. Zo geniet je van heerlijke en bijpassende smaakcombinaties. Toch ook benieuwd naar de wijn? Uiteraard kun je ook kiezen voor halve glazen wijn of een wijn bij een specifiek gerecht.

Kom je binnenkort proeven?

Als eerste op de hoogte van nieuwe edities?

De Maaltuin & corona

Helaas moeten we nog even geduld hebben. Komend jaar vind je ons weer bij prachtige botanische tuinen, kastelen en ander bijzonder erfgoed. Zodra de maatregelen het toelaten starten we! Tickethouders informeren we hierover via e-mail. Via onze website, nieuwsbrieven en social media blijf je op de hoogte.

Tot die tijd kun je ons steunen door een prachtige houten cadeaubon te kopen. Voor jezelf of voor een collega, vriend of geliefde. Voor onder de boom of als verrassing in de postbus. Met De Maaltuin cadeaubon ben je verzekerd van een heerlijke avond uit in 2022, zodra de lockdown weer voorbij is. We wensen jullie heel veel gezondheid en fijne feestdagen toe. Tot in het nieuwe jaar!