Eten & Drinken

De keuken van De Maaltuin

Onze locaties zitten bomvol geschiedenis. We zijn altijd hongerig naar bijzondere verhalen, legendes, flora en fauna.


Onze chef duikt wekenlang de keuken in om te experimenteren met ingrediënten, ideeën, smaken en producten.


Zo zie je de verhalen én ingrediënten van onze locaties terug op je bord.

Onze chef Paul

Paul Oldenmenger werkte jarenlang in diverse (sterren)zaken. Nu maakt hij vol liefde de menu’s voor De Maaltuin.


Geïnspireerd op onze locaties, het seizoen en pure smaken. Dat is een menu van onze chef Paul!

Praktische informatie

Wat is inbegrepen bij mijn ticket?

Een heerlijk vijfgangen diner en bij elke gang geniet je van heerlijke wijnen en/of mocktails. Het drankarrangement, tafelwater en koffie/thee zijn allemaal inbegrepen bij je ticket. Ook het bezoek aan de locatie, de muzikale invulling en andere verrassingen zitten daarbij in.

Kan ik dieetwensen en of allergieen doorgeven?

Jazeker! Het menu blijft altijd geheim, maar bij het bestellen kun je direct aangeven welke allergieën of dieetwensen we rekening mee moeten houden. Zo wordt het voor iedereen een heerlijke avond!

Welke dieetwensen en/of allergieen kunnen jullie rekening mee houden?

De volgende uitzonderingen kunnen we in ieder geval verzorgen:

 • Vegetarisch;
 • Geen vlees;
 • Geen varkensvlees;
 • Geen vis;
 • Glutenarm;
 • Lactosevrij.
 • Notenallergie

Staat jouw allergie er niet tussen? Neem dan vóór het bestellen contact met ons op. Omdat we op locatie koken met een vast menu kunnen we niet altijd aan alle dieetwensen voldoen.

Let op: we bereiden jouw gerechten met zorg op locatie. We kunnen niet uitsluiten dat sommige gerechten sporen van allergenen bevatten.

Hoe is het menu opgebouwd?

In vijf gangen nemen we je mee in de verhalen van iedere locatie. We koken graag met groente van het seizoen, aangevuld met een mooi stukje vlees, vis of gevogelte. Onze ingrediënten halen we zoveel mogelijk van dichtbij de locatie. Zo ontdekken we iedere keer weer fantastische lokale en ambachtelijke producten.

Kan ik ook alcoholvrij drinken?

Jazeker! Naast heerlijke wijnen selecteert onze sommelier ook fantastische mocktails bij ieder gerecht. Zo geniet je van heerlijke en bijpassende smaakcombinaties. Toch ook benieuwd naar de wijn? Uiteraard kun je ook kiezen voor halve glazen wijn of een wijn bij een specifiek gerecht.

Veelgestelde vragen

Dineren we aan eigen tafels of aan lange tafels?

 • Dit verschilt per editie. Onder het kopje ‘Hoe laat begint het en andere praktische informatie’ kun je het antwoord op deze vraag voor deze editie vinden.

Hoe kom ik aan een ticket?

 • Via de ticketpagina kan je een ticket(s) reserveren voor de door jou gekozen editie. Je reserveert en betaalt vooraf en je ontvangt een bevestigingsmail. De reservering staat op naam en bij aankomst is de naam waarop de reservering is gemaakt voldoende. Betalen kan op de ticketpagina met Ideal.
 • Op de ticketpagina is te zien of er nog tickets beschikbaar zijn. Het komt voor dat er op het laatste moment nog een ticket vrijkomt. Deze worden dan weer via de ticketpagina aangeboden.

Kan ik tickets cadeau geven?

 • ​Ja dat kan, je vult gewoon de naam in van degene die je de tickets cadeau doet en rond de bestelling af. Mocht je het nog even geheim willen houden, vul dan wel je eigen mailadres in (in verband met de bevestigingsmail). Ook kun je het mailadres van de daadwerkelijke gasten in het opmerkingen veld zetten.
 • Je kan ook een cadeaubon aanschaffen. Wij sturen je een cadeaubon per post met een extra envelop, zodat jij de bon kan versturen naar diegene aan wie je de bon cadeau wilt geven.

Waarom betaal ik vooraf?​

 • De Maaltuin is maar een paar weken op een locatie en daarmee intensief om neer te zetten. We merken dat als gasten vooraf betalen, nagenoeg iedereen ook daadwerkelijk aanschuift.

Wat is het menu?

 • Het menu is geheim. Mocht je dieetwensen of allergieën hebben dan kan je die bij het bestellen van de tickets invullen. Mocht je later nog iets willen wijzigen, mail dan naar:

Kan ik vegetarisch of vegan eten?

 • Voor de mensen die geen vlees en vis eten is er een vegetarisch menu. Helaas behoort vegan niet tot de mogelijkheden. Andere allergieën en dieetwensen waar we rekening mee kunnen houden vind je op onze dieetwensen pagina. Geef je dieetwensen uiterlijk een week van te voren door, zo kan onze keuken er rekening mee houden.

Hoe zit het met de bereikbaarheid?

 • 10 tot 14 dagen voor aanvang versturen we iedereen een mail met praktische info. Daarin staat de praktische informatie en ook wat de beste manier is om er te komen. Onze voorkeur gaat sowieso uit naar de fiets of het OV!

Mag ik mijn hond meenemen?

 • Helaas is het niet mogelijk om je hond mee te nemen naar onze edities. De locaties laten geen honden toe.

Wat als het slecht weer is?

 • We zorgen op elke locatie voor beschutting zodat je ook bij slecht weer onbekommerd kan genieten. Als het echt stormt schuiven we de avond door naar een later moment. We informeren je hier – alleen indien de avond doorschuift – uiterlijk om 16.00 over op de dag van het diner.

Met wie werken jullie samen?

 • Wij kiezen onze partners zo bewust mogelijk. Onze uitgangspunten zijn: duurzaam, sociaal, lokaal en verhaal. Een combinatie of alle vier deze uitgangspunten tref je bij onze partners. Binnenkort staan ze op onze partner-pagina met het achtergrondverhaal.

Wat zijn jullie algemene voorwaarden?

 • Je kunt onze algemene voorwaarden hier lezen.

Als eerste op de hoogte van nieuwe edities?

De Maaltuin & corona

Helaas moeten we nog even geduld hebben. Komend jaar vind je ons weer bij prachtige botanische tuinen, kastelen en ander bijzonder erfgoed. Zodra de maatregelen het toelaten starten we! Tickethouders informeren we hierover via e-mail. Via onze website, nieuwsbrieven en social media blijf je op de hoogte.

Tot die tijd kun je ons steunen door een prachtige houten cadeaubon te kopen. Voor jezelf of voor een collega, vriend of geliefde. Voor onder de boom of als verrassing in de postbus. Met De Maaltuin cadeaubon ben je verzekerd van een heerlijke avond uit in 2022, zodra de lockdown weer voorbij is. We wensen jullie heel veel gezondheid en fijne feestdagen toe. Tot in het nieuwe jaar!