Ons Verhaal

Ons Verhaal

Het begin van een culinaire reis vol ontdekkingen

Daar stonden we. Midden in de groene weelde van de Botanische Tuinen van Utrecht. Met een uitzicht zo adembenemend, omringd door meer dan 7000 verschillende planten, beseften we ons wat een bizar mooie plek dit is. “Dat moeten we laten zien, we starten hier een pop-up restaurant!”, zeiden we tegen elkaar.

Lees meer



117.958
mensen gingen je voor
9/10
waardering van onze gasten in 2024
20
erfgoed locaties in elk seizoen
2016
In 2016 begonnen we met een droom..

Hoe is het allemaal begonnen?

In 2016 stonden wij paf in de Botanische tuinen van Utrecht. Zó ontzettend mooi, met duizenden verschillende planten en honderden verhalen. Deze plek moeten we laten zien! We trokken de stoute schoenen aan. Als we het écht willen laten zien, moeten we iedereen zelf de tuin laten zien, ruiken, horen en proeven. En dus doken we in de tuin, ontwierpen het menu en vertelden verhalen. Het werd de succesformule van De Maaltuin; Een avond uit op een unieke locatie, vol beleving en verhalen, met een op de locatie geïnspireerd menu. 

Reis je mee langs bijzondere erfgoedlocaties?

De Maaltuin reist langs eeuwenoude locaties als Paleis Soestdijk of het Muiderslot. Onontdekte parels zoals Bomenmuseum Gimborn en Huis Verwolde. Mysterieuze forten en sluizen verborgen achter bomen, struiken en water. Ze zitten bomvol persoonlijke anekdotes van oud-bewoners en bijzondere bevindingen van historici en conservatoren. Hun verhalen vormen de inspiratie voor een heerlijk vijfgangen diner en een avond vol creatieve beleving.

Bekijk onze locaties

Een avond vol beleving

We verzorgen culinaire belevingen op culturele locaties. Met De Maaltuin kom je op plekken waar je normaal niet zou (mogen) komen. Geniet van een bijzondere belevingsroute op de locatie en proef  5 heerlijke gangen terwijl je leert over de locatie en diens geschiedenis. Met spoken word, muziek, kijkdozen, gerechten en nog veel meer creatieve beleving beleef je een wel heel bijzondere avond uit.

Proef bijzondere verhalen en legendes

We zijn altijd hongerig naar bijzondere verhalen, legendes, flora en fauna. Onze chefs duiken wekenlang de keuken in om te experimenteren met ingrediënten, ideeën, smaken en producten. Zo zie je de verhalen én ingrediënten van onze erfgoedlocaties terug op je bord. Chefkok Paul Oldenmenger werkte jarenlang in diverse (sterren)zaken. Nu maakt hij met zijn team vol liefde de menu’s voor De Maaltuin. Geïnspireerd op onze locaties, het seizoen en pure smaken.

Als eerste op de hoogte van nieuwe edities?