Ons Verhaal

Ons Verhaal

Het begin van een culinaire reis vol ontdekkingen

Daar stonden we. Midden in de groene weelde van de Botanische Tuinen van Utrecht. Met een uitzicht zo adembenemend, omringd door meer dan 7000 verschillende planten, beseften we ons wat een bizar mooie plek dit is. “Dat moeten we laten zien, we starten hier een pop-up restaurant!”, zeiden we tegen elkaar.

Lees meer103.816
mensen gingen je voor
9/10
waardering van onze gasten in 2023
12
erfgoed locaties in elk seizoen
2016
In 2016 begonnen we met een droom..

Hoe is het allemaal begonnen?

In 2016 stonden wij paf in de Botanische tuinen van Utrecht. Zó ontzettend mooi, met duizenden verschillende planten en honderden verhalen. Deze plek moeten we laten zien! We trokken de stoute schoenen aan. Als we het écht willen laten zien, moeten we iedereen zelf de tuin laten zien, ruiken, horen en proeven. En dus doken we in de tuin, ontwierpen het menu en vertelden verhalen. Het werd de succesformule van De Maaltuin; Een avond uit op een unieke locatie, vol beleving en verhalen, met een op de locatie geïnspireerd menu. 

De Maaltuin presenteert: pop-up SterkWater

Verborgen achter bomen, struiken en water liggen door het hele land mysterieuze forten, kastelen en sluizen. Samen vormen zij de Hollandse Waterlinies. En élke keer dat we langs zo’n fort kwamen, werden we nieuwsgieriger. Wat bleek: deze forten vormen het grootste infrastructurele project dat Nederland ooit gekend heeft. Het heeft ons landschap blijvend gevormd en prachtige combinaties van natuur en steen opgeleverd. Bomvol geschiedenis. Wij waren om. En zo ontstond De Maaltuin’s zusje: het Reizende Restaurant SterkWater. 

Bekijk SterkWater

Als eerste op de hoogte van nieuwe edities?

De Maaltuin & corona

Helaas moeten we nog even geduld hebben. Komend jaar vind je ons weer bij prachtige botanische tuinen, kastelen en ander bijzonder erfgoed. Zodra de maatregelen het toelaten starten we! Tickethouders informeren we hierover via e-mail. Via onze website, nieuwsbrieven en social media blijf je op de hoogte.

Tot die tijd kun je ons steunen door een prachtige houten cadeaubon te kopen. Voor jezelf of voor een collega, vriend of geliefde. Voor onder de boom of als verrassing in de postbus. Met De Maaltuin cadeaubon ben je verzekerd van een heerlijke avond uit in 2022, zodra de lockdown weer voorbij is. We wensen jullie heel veel gezondheid en fijne feestdagen toe. Tot in het nieuwe jaar!