Ons Verhaal
Ons Verhaal
Het begin van een culinaire reis vol ontdekkingen
Daar stonden we. Midden in de groene weelde van de Botanische Tuinen van Utrecht. Met een uitzicht zo adembenemend, omringd door meer dan 7000 verschillende planten, beseften we ons wat een bizar mooie plek dit is. “Dat moeten we laten zien, we starten hier een pop-up restaurant!”, zeiden we tegen elkaar.
Lees meerHoe is het allemaal begonnen?
In 2016 stonden wij paf in de Botanische tuinen van Utrecht. Zó ontzettend mooi, met duizenden verschillende planten en honderden verhalen. Deze plek moeten we laten zien! We trokken de stoute schoenen aan. Als we het écht willen laten zien, moeten we iedereen zelf de tuin laten zien, ruiken, horen en proeven. En dus doken we in de tuin, ontwierpen het menu en vertelden verhalen. Het werd de succesformule van De Maaltuin; Een avond uit op een unieke locatie, vol beleving en verhalen, met een op de locatie geïnspireerd menu.
Reis je mee langs bijzondere erfgoedlocaties?
De Maaltuin reist langs eeuwenoude locaties als Paleis Soestdijk of het Muiderslot. Onontdekte parels zoals Bomenmuseum Gimborn en Huis Verwolde. Mysterieuze forten en sluizen verborgen achter bomen, struiken en water. Ze zitten bomvol persoonlijke anekdotes van oud-bewoners en bijzondere bevindingen van historici en conservatoren. Hun verhalen vormen de inspiratie voor een heerlijk vijfgangen diner en een avond vol creatieve beleving.
Bekijk onze locatiesEen avond vol beleving
Proef bijzondere verhalen en legendes
We zijn altijd hongerig naar bijzondere verhalen, legendes, flora en fauna. Onze chefs duiken wekenlang de keuken in om te experimenteren met ingrediënten, ideeën, smaken en producten. Zo zie je de verhalen én ingrediënten van onze erfgoedlocaties terug op je bord. Chefkok Paul Oldenmenger werkte jarenlang in diverse (sterren)zaken. Nu maakt hij met zijn team vol liefde de menu’s voor De Maaltuin. Geïnspireerd op onze locaties, het seizoen en pure smaken.