Reserveren

Pieter Baan Centrum

"Verdachte naar Pieter Baan Centrum voor onderzoek." Zo'n zin heb je waarschijnlijk vaak genoeg voorbij zien komen in het nieuws. Het Pieter Baan Centrum, de plek waar beruchte criminelen geobserveerd werden. Maar hoe ziet het er van binnen uit? En wat speelde zich hier af? Ga op ontdekkingstocht met De Maaltuin: we gaan intern bij het voormalige Pieter Baan Centrum in Utrecht. Verwacht een crimineel lekkere avond vol beleving, op een onverwachte locatie.

Bestel tickets

4.7/5
 • Ontdek het voormalig Pieter Baan Centrum
 • Heerlijk vijfgangendiner
 • Wijn- of mocktailarrangement inbegrepen
 • Geniet van een heerlijke avond uit
Reserveren

Let op: de allerlaatste kaarten!

4.7/5 op basis van 54 reviews

Fantastische crew. Perfecte bediening. Nog nooit zo lekker gegeten. Locatie slot Zuijlen is natuurlijk prachtig. Echt supertof. Iedereen bedankt!

Annemiek
Bezocht editie Slot Zuylen

Een perfect georganiseerd diner.

De hele entourage was top! De envelop met wetenswaardigheden. De versnaperingen tijdens de wandeling leuk! Het entertainment tijdens het eten ook goed bedacht!

Informatie

Dineren in het Pieter Baan Centrum, kan dat?

We dineren in het voormalige Pieter Baan Centrum, dat sinds 2018 niet meer als psychiatrische observatiekliniek wordt gebruikt. In de toekomst wordt het een culturele ontmoetingsplek, maar voor nu laten wij je graag kennismaken met het interessante verleden van deze bekende kliniek en voor velen nog onbekende wereld.

Hoe laat begint het en andere praktische informatie

Deze editie is nog volop in ontwikkeling, maar bijna al onze edities starten tussen 18:00 – 18:30 uur.

10 dagen voor aanvang ontvang je van ons een mail met daarin de praktische informatie. De mail niet ontvangen? Geen zorgen, je kunt de mail ook hier lezen.

Waar dineren we en aan wat voor tafels?

Tijdens deze editie dineren we aan gezellige, lange tafels, midden tussen het celblok. Wees gerust, we dineren niet ín de cellen.

Wat is De Maaltuin?

De Maaltuin is een reizend restaurant dat sinds 2016 opent op bijzondere plekken zoals kastelen, paleizen, gevangenissen, musea of botanische tuinen. Met De Maaltuin laten we je op ongedwongen manier kennis maken met de verhalen van deze bijzondere plekken. Ontdek al wandelend verborgen verhalen en geniet van een heerlijk 5-gangen diner met een altijd uniek en op de locatie geïnspireerd menu. In de gezellige en ongedwongen sfeer van De Maaltuin heb je een heerlijke avond uit. Schuif je aan?

Toegankelijkheid

Helaas is deze editie moeilijk toegankelijk voor rolstoelgangers en mensen die slecht ter been zijn. Het betreft een lange route met trappen, en er is geen rolstoeltoilet aanwezig.

Veelgestelde vragen

Dineren we aan eigen tafels of aan lange tafels?

 • Dit verschilt per editie. Onder het kopje ‘Hoe laat begint het en andere praktische informatie’ kun je het antwoord op deze vraag voor deze editie vinden.

Hoe kom ik aan een ticket?

 • Via de ticketpagina kan je een ticket(s) reserveren voor de door jou gekozen editie. Je reserveert en betaalt vooraf en je ontvangt een bevestigingsmail. De reservering staat op naam en bij aankomst is de naam waarop de reservering is gemaakt voldoende. Betalen kan op de ticketpagina met Ideal.
 • Op de ticketpagina is te zien of er nog tickets beschikbaar zijn. Het komt voor dat er op het laatste moment nog een ticket vrijkomt. Deze worden dan weer via de ticketpagina aangeboden.

Kan ik tickets cadeau geven?

 • ​Ja dat kan, je vult gewoon de naam in van degene die je de tickets cadeau doet en rond de bestelling af. Mocht je het nog even geheim willen houden, vul dan wel je eigen mailadres in (in verband met de bevestigingsmail). Ook kun je het mailadres van de daadwerkelijke gasten in het opmerkingen veld zetten.
 • Je kan ook een cadeaubon aanschaffen. Wij sturen je een cadeaubon per post met een extra envelop, zodat jij de bon kan versturen naar diegene aan wie je de bon cadeau wilt geven.

Waarom betaal ik vooraf?​

 • De Maaltuin is maar een paar weken op een locatie en daarmee intensief om neer te zetten. We merken dat als gasten vooraf betalen, nagenoeg iedereen ook daadwerkelijk aanschuift.

Wat is het menu?

 • Het menu is geheim. Mocht je dieetwensen of allergieën hebben dan kan je die bij het bestellen van de tickets invullen. Mocht je later nog iets willen wijzigen, mail dan naar:

Kan ik vegetarisch of vegan eten?

 • Voor de mensen die geen vlees en vis eten is er een vegetarisch menu. Helaas behoort vegan niet tot de mogelijkheden. Andere allergieën en dieetwensen waar we rekening mee kunnen houden vind je op onze dieetwensen pagina. Geef je dieetwensen uiterlijk een week van te voren door, zo kan onze keuken er rekening mee houden.

Hoe zit het met de bereikbaarheid?

 • 10 tot 14 dagen voor aanvang versturen we iedereen een mail met praktische info. Daarin staat de praktische informatie en ook wat de beste manier is om er te komen. Onze voorkeur gaat sowieso uit naar de fiets of het OV!

Mag ik mijn hond meenemen?

 • Helaas is het niet mogelijk om je hond mee te nemen naar onze edities. De locaties laten geen honden toe.

Wat als het slecht weer is?

 • We zorgen op elke locatie voor beschutting zodat je ook bij slecht weer onbekommerd kan genieten. Als het echt stormt schuiven we de avond door naar een later moment. We informeren je hier – alleen indien de avond doorschuift – uiterlijk om 16.00 over op de dag van het diner.

Met wie werken jullie samen?

 • Wij kiezen onze partners zo bewust mogelijk. Onze uitgangspunten zijn: duurzaam, sociaal, lokaal en verhaal. Een combinatie of alle vier deze uitgangspunten tref je bij onze partners. Binnenkort staan ze op onze partner-pagina met het achtergrondverhaal.

Wat zijn jullie algemene voorwaarden?

 • Je kunt onze algemene voorwaarden hier lezen.

De Maaltuin & corona

Helaas moeten we nog even geduld hebben. Komend jaar vind je ons weer bij prachtige botanische tuinen, kastelen en ander bijzonder erfgoed. Zodra de maatregelen het toelaten starten we! Tickethouders informeren we hierover via e-mail. Via onze website, nieuwsbrieven en social media blijf je op de hoogte.

Tot die tijd kun je ons steunen door een prachtige houten cadeaubon te kopen. Voor jezelf of voor een collega, vriend of geliefde. Voor onder de boom of als verrassing in de postbus. Met De Maaltuin cadeaubon ben je verzekerd van een heerlijke avond uit in 2022, zodra de lockdown weer voorbij is. We wensen jullie heel veel gezondheid en fijne feestdagen toe. Tot in het nieuwe jaar!