Muiderslot: het winterkasteel

Deze editie is inmiddels afgelopen. Bezoek ons op Landgoed Vollenhoven!Deze editie is inmiddels afgelopen. Geniet nog even na...

Het Muiderslot, een betoverende plek vol verrassingen, vormt deze winter opnieuw het decor van De Maaltuin.

Laat je meeslepen in haar bijzondere verhalen en dompel je onder in haar verleden. Ontdek hoe het Muiderslot in de winter veranderde in een kasteel dat bol stond van avonden vol toneel, muziek, voorlezen en gedichten.

Geniet van een 5-gangen diner op verschillende plekken in het slot en ervaar de ridderzaal en taveerne op een unieke manier. Begin het nieuwe jaar op een heerlijke manier!


Bezoek ons op Landgoed Vollenhoven!
Een impressie van de sfeer op Landgoed Vollenhoven

Tickets voor Landgoed Vollenhoven

Waar ga ik van genieten?

5-gangen diner
Bereid met liefde en speciaal ontworpen op basis van de verhalen van het Muiderslot.
Ontdek het Muiderslot
Een echte avond uit in de winter op het Muiderslot. We nemen je mee in de bijzondere en feestelijke verhalen van het kasteel, zoals de ridderzaal en de taveerne.
Volledig drankarrangement inbegrepen
Inbegrepen zit een heerlijk wijn- of mocktailarrangement, passend bij het menu.
Live muziek
We hebben iedere avond geweldige muzikanten die de avond begeleiden met sfeervolle muziek.

Proef de sfeer

Informatie

Wat is De Maaltuin?

De Maaltuin is een reizend restaurant dat sinds 2016 opent op bijzondere plekken als kastelen, paleizen, musea of botanische tuinen. Met De Maaltuin laten we je op ongedwongen manier kennis maken met de verhalen van deze bijzondere plekken. Ontdek verborgen verhalen en geniet van een heerlijk diner met een altijd uniek en op de locatie geïnspireerd menu. In de gezellige en ongedwongen sfeer van De Maaltuin heb je een heerlijke avond uit. We zijn kort op locatie met een beperkt aantal plekken. Schuif je ook aan?

Hoe ziet mijn avond eruit?

We nemen je mee in de verhalen van het Muiderslot tijdens een avondvullend programma. Geniet van de bijzondere entourage en beleef met ons de geschiedenis van het meer dan 700 jaar oude kasteel. Geniet van heerlijke dranken en gerechten, geïnspireerd op de locatie. Een ticket kost 99,95 per persoon, daarbij zijn vijf gangen, een volledig drankarrangement, tafelwater en koffie of thee inbegrepen. Ook de muzikale invulling en andere verrassingen zitten daarbij in.

Deze editie heeft twee starttijden: 18:00 uur en 19:30 uur.

Praktische informatie

Informatie over starttijd, parkeren etcetera vind je in een e-mail maximaal 10 dagen voor aanvang van de door jouw gekozen dag. Mocht je de mail niet hebben ontvangen, dan kun je die hier vinden als je starttijd 18:00 uur is. Heb je gekozen voor 19:30 uur als starttijd? Dan vind je hier jouw praktische informatie.

Veelgestelde vragen

Is deze locatie toegankelijk?

 • Helaas is het Muiderslot niet makkelijk toegankelijk voor mensen in rolstoel of die slecht ter been zijn/gebruik maken van een rollator.

Zit ik samen met mijn gezelschap aan een eigen tafel of dineren we aan lange tafels?

 • Dit is een carrouseleditie, wat betekent dat je de gangen op verschillende plekken op deze locatie eet. We dineren aan lange eettafels.

Kan ik reserveren voor een groep?

 • ​Via de ticketsite kan voor maximaal 10 gasten tegelijk een ticket worden gekocht. Wil je met een grotere groep komen? Stuur dan een mailtje aan: hanneke@demaaltuin.nl.

Waarom betaal ik vooraf?​

 • De Maaltuin is maar paar weken op een locatie en daarmee intensief om neer te zetten. We merken dat als gasten vooraf betalen, nagenoeg iedereen ook daadwerkelijk aanschuift.

Wat is het menu?

 • We serveren voor iedereen hetzelfde menu. Mocht je dieetwensen of allergieën hebben dan kan je die bij het bestellen van de tickets invullen bij ‘extra informatie’.  Mocht je later nog iets willen wijzigen, mail dan naar: hallo@demaaltuin.nl

Kan ik vegetarisch of veganistisch eten?

 • Bij het maken van de reservering krijg je de mogelijkheid om ‘extra informatie’  op te geven. Als je daar aangeeft dat je graag vegetarisch wilt eten houdt de keuken daar rekening mee. Vegan is helaas niet mogelijk.

Hoe zit het met de bereikbaarheid?

 • 10 dagen voor aanvang versturen we iedereen een mail met praktische info. Daarin staat de laatste informatie. En ook wat de beste manier is om er te komen. Onze voorkeur gaat sowieso uit naar de fiets of het OV!

Ik heb de praktische informatiemail niet gekregen. 

 • Heb je wel een bevestiging van je bestelling gehad? In dat geval sta je op de gastenlijst en kijken we uit naar je komst. Je kunt de praktische informatiemail vanaf 10 dagen voor aanvang vinden onderaan de pagina van de door jouw gekozen editie onder het kopje ‘informatie’.

Wat als het slecht weer is?

 • We zorgen op elke locatie voor beschutting zodat je ook bij slecht weer onbekommerd kan genieten. Als het echt stormt schuiven we de avond door naar een later moment. We informeren je hier – alleen indien de avond doorschuift – uiterlijk om 16.00 over op de dag van het diner.

Mag ik mijn hond meenemen?

 • Helaas kunnen wij honden niet toelaten tijdens onze edities. Dit heeft te maken met de regels van de locaties, die wij volgen. Ook willen wij graag onze gasten kunnen verzekeren van een allergie vrije avond. Hulphonden zijn uiteraard welkom. Graag horen wij dit vooraf, zodat we de juiste maatregelen kunnen treffen.

Met wie werken jullie samen?

 • Wij kiezen onze partners zo bewust mogelijk. Onze uitgangspunten zijn: duurzaam, sociaal, lokaal en verhaal. Een combinatie of alle vier deze uitgangspunten tref je bij onze partners. Binnenkort staan ze op onze partner-pagina met het achtergrondverhaal.
Edities

Als eerste op de hoogte van nieuwe edities?

De Maaltuin & corona

Helaas moeten we nog even geduld hebben. Komend jaar vind je ons weer bij prachtige botanische tuinen, kastelen en ander bijzonder erfgoed. Zodra de maatregelen het toelaten starten we! Tickethouders informeren we hierover via e-mail. Via onze website, nieuwsbrieven en social media blijf je op de hoogte.

Tot die tijd kun je ons steunen door een prachtige houten cadeaubon te kopen. Voor jezelf of voor een collega, vriend of geliefde. Voor onder de boom of als verrassing in de postbus. Met De Maaltuin cadeaubon ben je verzekerd van een heerlijke avond uit in 2022, zodra de lockdown weer voorbij is. We wensen jullie heel veel gezondheid en fijne feestdagen toe. Tot in het nieuwe jaar!