Reserveren

Fort bij Rijnauwen

Vanachter het gesloten hekwerk zie je een klein stukje van dit geheimzinnige fort liggen. Met bijna 32 hectare aan prachtig natuurgebied is Rijnauwen niet voor niets een prachtig wandelgebied. Maar het fort is niet zomaar te betreden. Speciaal voor ons opent zij slechts enkele weken haar deuren. Een heerlijk vijfgangen diner in het grootste fort van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Vol beleving en verhalen. Dat wordt een hele bijzondere avond uit!

Lees meer

Bestel tickets

4.7/5
 • Geweldige UNESCO werelderfgoed locatie
 • 5-gangen geïnspireerd op de verhalen van Fort Rijnauwen
 • Bijpassend wijn- en mocktailarrangement
 • Beleef een geweldige avond uit met verhalen, muziek en creativiteit
 • Dineren in de gewelven
Reserveren

Ontdek het grootste fort van de Waterlinie

4.7/5 op basis van 54 reviews

In een woord fantastisch, mooie gerechten uit de streek, goede toelichting, buitengewoon vriendelijk personeel, mooie muziek.

Marielle
Bezocht editie Slot Zuylen

Jullie maken er niet alleen een etentje van, maar een hele beleving. Thuis waren we er nog niet over uitgepraat, van alle indrukken en al het moois en lekkers.

Shirley
Bezocht editie Het koetshuis van Paleis Soestdijk

Leuke ontvangst, voor ons zelfs een persoonlijk woordje, geweldige plek. Ik heb in m’n jeugd jaren in Soest gewoond en de basis was altijd geheimzinnig. Leuk daar nu te lopen. Echt goed georganiseerd. Het diner was gezellig. Ook de virtuele beleving was heel erg leuk. Net echt!

Ab
Bezocht editie Vliegbasis Soesterberg

Informatie

Waar dineren we en aan wat voor tafels?

We dineren in de gewelven van het indrukwekkende Fort bij Rijnauwen. Tijdens deze editie dineer je aan een eigen tafel met je gezelschap.

Hoe laat begint het en andere praktische informatie

10 dagen voor aanvang ontvang je van ons een mail met daarin de praktische informatie. De mail niet ontvangen? Geen zorgen, twee weken voor aanvang kun je de mail ook hier lezen.

Forten horen toch bij SterkWater?

Dat klopt! De afgelopen jaren bezocht je de forten van de Hollandse Waterlinies bij ons kleine zusje SterkWater. Vanaf dit jaar vind je deze forten terug bij De Maaltuin. Voor onze gezamenlijke gasten is het zo een stuk makkelijker om in één overzicht alle edities te zien. Wel zo fijn!

 

Wat is De Maaltuin?

De Maaltuin is een reizend restaurant dat sinds 2016 opent op bijzondere plekken zoals kastelen, paleizen, gevangenissen, musea of botanische tuinen. Met De Maaltuin laten we je op ongedwongen manier kennis maken met de verhalen van deze bijzondere plekken. Ontdek al wandelend verborgen verhalen en geniet van een heerlijk 5-gangen diner met een altijd uniek en op de locatie geïnspireerd menu. In de gezellige en ongedwongen sfeer van De Maaltuin heb je een heerlijke avond uit. Schuif je aan?

Toegankelijkheid

Voorafgaand aan het diner verkennen we een deel van het gigantische fort te voet. Deze wandeling duurt ongeveer 15 – 25 minuten. Het fort is erg oud en kent daarmee vele hobbels en bijzonderheden. Er is een rolstoeltoilet aanwezig.

Veelgestelde vragen

Dineren we aan eigen tafels of aan lange tafels?

 • Dit verschilt per editie. Onder het kopje ‘Hoe laat begint het en andere praktische informatie’ kun je het antwoord op deze vraag voor deze editie vinden.

Hoe kom ik aan een ticket?

 • Via de ticketpagina kan je een ticket(s) reserveren voor de door jou gekozen editie. Je reserveert en betaalt vooraf en je ontvangt een bevestigingsmail. De reservering staat op naam en bij aankomst is de naam waarop de reservering is gemaakt voldoende. Betalen kan op de ticketpagina met Ideal.
 • Op de ticketpagina is te zien of er nog tickets beschikbaar zijn. Het komt voor dat er op het laatste moment nog een ticket vrijkomt. Deze worden dan weer via de ticketpagina aangeboden.

Kan ik tickets cadeau geven?

 • ​Ja dat kan, je vult gewoon de naam in van degene die je de tickets cadeau doet en rond de bestelling af. Mocht je het nog even geheim willen houden, vul dan wel je eigen mailadres in (in verband met de bevestigingsmail). Ook kun je het mailadres van de daadwerkelijke gasten in het opmerkingen veld zetten.
 • Je kan ook een cadeaubon aanschaffen. Wij sturen je een cadeaubon per post met een extra envelop, zodat jij de bon kan versturen naar diegene aan wie je de bon cadeau wilt geven.

Waarom betaal ik vooraf?​

 • De Maaltuin is maar een paar weken op een locatie en daarmee intensief om neer te zetten. We merken dat als gasten vooraf betalen, nagenoeg iedereen ook daadwerkelijk aanschuift.

Wat is het menu?

 • Het menu is geheim. Mocht je dieetwensen of allergieën hebben dan kan je die bij het bestellen van de tickets invullen. Mocht je later nog iets willen wijzigen, mail dan naar:

Kan ik vegetarisch of vegan eten?

 • Voor de mensen die geen vlees en vis eten is er een vegetarisch menu. Helaas behoort vegan niet tot de mogelijkheden. Andere allergieën en dieetwensen waar we rekening mee kunnen houden vind je op onze dieetwensen pagina. Geef je dieetwensen uiterlijk een week van te voren door, zo kan onze keuken er rekening mee houden.

Hoe zit het met de bereikbaarheid?

 • 10 tot 14 dagen voor aanvang versturen we iedereen een mail met praktische info. Daarin staat de praktische informatie en ook wat de beste manier is om er te komen. Onze voorkeur gaat sowieso uit naar de fiets of het OV!

Mag ik mijn hond meenemen?

 • Helaas is het niet mogelijk om je hond mee te nemen naar onze edities. De locaties laten geen honden toe.

Wat als het slecht weer is?

 • We zorgen op elke locatie voor beschutting zodat je ook bij slecht weer onbekommerd kan genieten. Als het echt stormt schuiven we de avond door naar een later moment. We informeren je hier – alleen indien de avond doorschuift – uiterlijk om 16.00 over op de dag van het diner.

Met wie werken jullie samen?

 • Wij kiezen onze partners zo bewust mogelijk. Onze uitgangspunten zijn: duurzaam, sociaal, lokaal en verhaal. Een combinatie of alle vier deze uitgangspunten tref je bij onze partners. Binnenkort staan ze op onze partner-pagina met het achtergrondverhaal.

Wat zijn jullie algemene voorwaarden?

 • Je kunt onze algemene voorwaarden hier lezen.

De Maaltuin & corona

Helaas moeten we nog even geduld hebben. Komend jaar vind je ons weer bij prachtige botanische tuinen, kastelen en ander bijzonder erfgoed. Zodra de maatregelen het toelaten starten we! Tickethouders informeren we hierover via e-mail. Via onze website, nieuwsbrieven en social media blijf je op de hoogte.

Tot die tijd kun je ons steunen door een prachtige houten cadeaubon te kopen. Voor jezelf of voor een collega, vriend of geliefde. Voor onder de boom of als verrassing in de postbus. Met De Maaltuin cadeaubon ben je verzekerd van een heerlijke avond uit in 2022, zodra de lockdown weer voorbij is. We wensen jullie heel veel gezondheid en fijne feestdagen toe. Tot in het nieuwe jaar!