Bijlmerbajes

barst van de verhalen


vanaf 22 juni

"Zolang ik leef, komen hier géén tralies". De architecten en de medewerkers van de Bijlmerbajes hadden een ambitieuze doelstelling. Dit moest de eerst sociale gevangenis van Nederland worden. Helemaal gericht op resocialisatie van mensen die helaas op het verkeerde pad waren gekomen. Het weerhield meer dan 100 gevangenen niet van een ontsnappingspoging. Met lakens aan elkaar, een biljarttafel door het raam en zelfs met nepagenten. Bijlmerbajes barst van de verhalen. Mooie, ontroerende, ambitieuze én spectaculaire. Kom jij ze ontdekken tijdens deze unieke editie van De Maaltuin?


Data & tickets
Een impressie van de sfeer

Reserveer jouw plekje!

Waar ga je van genieten?

5-gangen diner
Bereid met liefde en geïnspireerd op de verhalen van Bijlmer Bajes.
De verhalen van Bijlmer Bajes
Ontdek mooie, ontroerende, ambitieuze en spectaculaire verhalen van 40 jaar Bijlmer Bajes. De eerste sociale gevangenis van Nederland.
Volledig drankarrangement inbegrepen
Inbegrepen zit een heerlijk wijn- of mocktailarrangement, passend bij het menu.
Live muziek
We hebben iedere avond geweldige muzikanten die de avond begeleiden met sfeervolle muziek.

Proef de sfeer

Ontdek de verhalen van Bijlmer Bajes

Reserveer jouw plekje!

Informatie

Wat is De Maaltuin?

De Maaltuin is een reizend restaurant dat sinds 2016 opent op bijzondere plekken als kastelen, paleizen, musea of botanische tuinen. Met De Maaltuin ontdek je de verhalen van deze bijzondere plekken. Geniet van een heerlijk diner met een uniek en op de locatie geïnspireerd menu. In de gezellige sfeer van De Maaltuin heb je een heerlijke avond uit. We zijn kort op locatie met slechts een beperkt aantal plekken. Schuif je ook aan?

Hoe ziet mijn avond eruit?

We nemen je mee in de verhalen van de Bijlmerbajes tijdens een avondvullend programma. Geniet van de bijzondere entourage en beleef met ons de geschiedenis van deze bijzondere plek. Geniet van heerlijke dranken en gerechten, geïnspireerd op de locatie. Een ticket kost 109,95 per persoon, daarbij zijn vijf gangen, een volledig drankarrangement, tafelwater en koffie of thee inbegrepen. Ook de muzikale invulling en andere verrassingen zitten daarbij in.

Als eerste op de hoogte van nieuwe edities?

De Maaltuin & corona

Helaas moeten we nog even geduld hebben. Komend jaar vind je ons weer bij prachtige botanische tuinen, kastelen en ander bijzonder erfgoed. Zodra de maatregelen het toelaten starten we! Tickethouders informeren we hierover via e-mail. Via onze website, nieuwsbrieven en social media blijf je op de hoogte.

Tot die tijd kun je ons steunen door een prachtige houten cadeaubon te kopen. Voor jezelf of voor een collega, vriend of geliefde. Voor onder de boom of als verrassing in de postbus. Met De Maaltuin cadeaubon ben je verzekerd van een heerlijke avond uit in 2022, zodra de lockdown weer voorbij is. We wensen jullie heel veel gezondheid en fijne feestdagen toe. Tot in het nieuwe jaar!