We geven onze recepten natuurlijk niet zomaar prijs, maar voor dit gerecht hebben we zóveel verzoeken gekregen.. daarom maken we voor één keer een uitzondering. Hierbij het recept van onze befaamde gele gazpacho!

De ingrediënten

De keuken van De Maaltuin werkt met ingrediënten uit het seizoen en het liefst van Nederlandse bodem. Zo zijn er samenwerkingen met Josse van Buitengewone Varkens, komt het brood van bakkerij Kaandorp, wordt er gewerkt met kaas van Booij Kaasmakers en zijn de chefs vaak te vinden in de geweldige moestuin van Thomas op Landgoed Vollenhoven. Hieronder vind je alle ingrediënten voor de gele gazpacho!

Voor 10 personen:

7 gram komijnpoeder
10 gram kurkumapoeder
800 gram ananastomaten (of gele tomaten) zonder kroon
1 komkommer geschild
2 gele paprika’s zonder zaad/kroon
100 gram ui, geschild en grof gesneden
20 gram gemberpuree
20 gram knoflookpuree
20 gram madame jeanette (Wees voorzichtig, dit is een zeer hete peper. Je kunt beter iets te weinig gebruiken en later nog wat toevoegen.)
250 gram maïs
250 gram mango
250 gram amsterdamse uien, zonder vocht
250 mililiter sushi azijn
400 milliliter olijfolie

Groene kruiden:
½ bos munt 
½ bos basilicum 
½ koriander

Garnering:
gebrande maïs 
feta 
basilicum

Bereiding

Meng alle ingrediënten in een grote pan met uitzondering van de groene kruiden en garnering;
Mix met een staafmixer terwijl de pan zachtje wordt verhit;
Verhit en mix totdat er een gladde emulsie is ontstaan; 
Zeef de soep;
Laat de soep afkoelen; 
Snij de munt, koriander en basilicum grof en voeg toe aan de soep;
Laat de kruiden in de soep een nacht trekken in de koelkast en verwijder de volgende dag;
Garneer de soep met maïs, feta en basilicum.

Gazpacho is een koude soep en serveer je dus ook goed koud, eet smakelijk!

Als eerste op de hoogte van nieuwe edities?