Stage conceptontwikkelaar

Stage conceptontwikkelaar bij De Maaltuin

Periode: September 2024 t/m januari 2025

Wil jij meewerken aan het creëren van onvergetelijke avonden voor gasten op bijzondere erfgoedlocaties? Ben jij creatief, heb je een liefde voor bijzondere verhalen en het ontwikkelen van unieke belevingen? Dan is De Maaltuin op zoek naar jou!

Solliciteer direct!

Wat is De Maaltuin?

We verzorgen culinaire belevingen op culturele locaties. Met ons kom je op plekken waar je normaal niet zou (mogen) komen en eet je 5 heerlijke gangen terwijl je leert over de locatie en diens geschiedenis. Je kunt dan denken aan Paleis Soestdijk, Vliegbasis Soesterberg, Botanische tuinen, forten, kastelen, de Bijlmerbajes en ga zo maar door. Wij laten gasten kennis maken met al het moois dat Nederlands erfgoed te bieden heeft. 

Wat ga je doen?

Als stagiair krijg je de verantwoordelijkheid over één editie van ons reizende restaurant. Je doorloopt de volgende stappen om jouw editie tot een succes te maken:

  • Je duikt eerst in de geschiedenis van de locatie en ontdekt fascinerende verhalen die je kunt gebruiken om de beleving van de gasten te verrijken. 
  • Je laat vervolgens jouw creativiteit de vrije loop en bedenkt unieke ervaringen en middelen die de gasten zullen verrassen. Je maakt een ontwerp voor één editie en bent verantwoordelijk voor de beleving – van conceptontwerp tot opbouw op locatie. Na de eerste avond verzamel je feedback van gasten en collega’s en schaaf je waar nodig het concept bij.

Wat wij van jou verwachten:

  • Creativiteit, enthousiasme en energie: we zoeken iemand die barst van de ideeën en dit kan overbrengen op het team en de gasten; 
  • Je kunt abstracte ideeën vertalen naar concrete belevingen en hebt oog voor de totale ervaring;
  • Je hebt oog voor detail en werkt resultaatgericht;
  • Je neemt initiatief, toont eigenaarschap en kunt zelfstandig werken aan jouw opdracht. 

Wat wij bieden:

  • Een uitdagende en afwisselende (afstudeer)stage waarin jij jouw creativiteit volop kunt benutten; 
  • Een fijne werkplek in Utrecht;
  • De begeleiding en ondersteuning van een warm en enthousiast team; 
  • De kans om bij te dragen aan de ontwikkeling van concepten die de erfgoedsector vernieuwen. 

Een passende stagevergoeding is mogelijk in overleg. Klinkt dit als jouw droomstage? Stuur dan snel jouw motivatie en CV naar en wie weet verwelkomen we jou binnenkort in ons team!

Solliciteer direct!

Als eerste op de hoogte van nieuwe edities?

De Maaltuin & corona

Helaas moeten we nog even geduld hebben. Komend jaar vind je ons weer bij prachtige botanische tuinen, kastelen en ander bijzonder erfgoed. Zodra de maatregelen het toelaten starten we! Tickethouders informeren we hierover via e-mail. Via onze website, nieuwsbrieven en social media blijf je op de hoogte.

Tot die tijd kun je ons steunen door een prachtige houten cadeaubon te kopen. Voor jezelf of voor een collega, vriend of geliefde. Voor onder de boom of als verrassing in de postbus. Met De Maaltuin cadeaubon ben je verzekerd van een heerlijke avond uit in 2022, zodra de lockdown weer voorbij is. We wensen jullie heel veel gezondheid en fijne feestdagen toe. Tot in het nieuwe jaar!