Werkspoorpers

Wat leuk dat je op ons persevent was!

We hopen dat je een goed gevoel hebt gekregen van wat een editie van De WinterMaaltuin kan zijn.

Vanavond kreeg je een klein stukje van de beleving mee die gasten komende winter gaan ervaren.

Wil je nog eens terugkijken of -luisteren naar wat je hier meemaakte? Dat kan op deze pagina!

De geschiedenis van Werkspoor

De Werkspoor is een Nederlandse Machinefabriek uit 1827. Het zat oorspronkelijk in Amsterdam. Rond 1850 was het bedrijf zo groot geworden dat het de grootste machinefabriek van Nederland was. Rond die tijd begon het bedrijf zijn eerste stoomlocomotieven te bouwen en kregen ze het predicaat ‘Koninklijk’. Begin 20e eeuw ging het zo lekker met de Werkspoor, dat ze een tweede vestiging konden openen: in Utrecht. Vanaf 1913 werd hier een gigantisch terrein gebouwd, van wel 36 voetbalvelden groot. Overal stonden hallen en er werkten 6000 mensen bij de Werkspoor. Een paar hallen ken je misschien nog wel. Het zijn nu bijvoorbeeld Central Studios, Kidzcity of de Werkspoorfabriek. In 1960 werd de apparatenhal gebouwd. Een gebouw zo imposant dat we het nu de Werkspoorkathedraal noemen.

Om 3 voor half 1, als de kraanmachinist vanuit zijn kraan een trombone solo begon, wist je dat het tijd waas voor de lunch. Vrijwel iedereen rent of fietst naar huis om thuis aan tafel te gaan en lekker warm te eten, en je moest zorgen dat je er om 1 uur weer bent. In principe lukt iedereen dat, omdat bijna alle werknemers in de wijk Zuilen wonen. De wijken Elinkwijk en Zuilen zijn gebouwd, speciaal voor de komst van de Werkspoor. Een uniek stuk Utrechtse geschiedenis, dat we te danken hebben aan Werkspoor dus.

 

Op zoek naar goed beeld van De WinterMaaltuin?

Dat vind je via deze wetransfer!

4.7/5 op basis van 54 reviews

Leuke ontvangst, voor ons zelfs een persoonlijk woordje, geweldige plek. Ik heb in m’n jeugd jaren in Soest gewoond en de basis was altijd geheimzinnig. Leuk daar nu te lopen. Echt goed georganiseerd. Het diner was gezellig. Ook de virtuele beleving was heel erg leuk. Net echt!

Ab
Bezocht editie Werkspoorpers

Fantastische crew. Perfecte bediening. Nog nooit zo lekker gegeten. Locatie slot Zuijlen is natuurlijk prachtig. Echt supertof. Iedereen bedankt!

Annemiek
Bezocht editie Werkspoorpers

Ik vond het een perfecte combinatie: bijzondere locatie, mooie sfeer gecreëerd, lekker eten en drinken, muziek.

De hele entourage was top! De envelop met wetenswaardigheden. De versnaperingen tijdens de wandeling leuk! Het entertainment tijdens het eten ook goed bedacht!

Hele mooie omgeving; leuke ambiance; fijne bediening; gezellige medegasten en heerlijk gegeten!

JG Koppe
Bezocht editie Werkspoorpers

Een perfect georganiseerd diner.

In een woord fantastisch, mooie gerechten uit de streek, goede toelichting, buitengewoon vriendelijk personeel, mooie muziek.

Marielle
Bezocht editie Werkspoorpers

Jullie maken er niet alleen een etentje van, maar een hele beleving. Thuis waren we er nog niet over uitgepraat, van alle indrukken en al het moois en lekkers.

Shirley
Bezocht editie Werkspoorpers

Als eerste op de hoogte van nieuwe edities?

De Maaltuin & corona

Helaas moeten we nog even geduld hebben. Komend jaar vind je ons weer bij prachtige botanische tuinen, kastelen en ander bijzonder erfgoed. Zodra de maatregelen het toelaten starten we! Tickethouders informeren we hierover via e-mail. Via onze website, nieuwsbrieven en social media blijf je op de hoogte.

Tot die tijd kun je ons steunen door een prachtige houten cadeaubon te kopen. Voor jezelf of voor een collega, vriend of geliefde. Voor onder de boom of als verrassing in de postbus. Met De Maaltuin cadeaubon ben je verzekerd van een heerlijke avond uit in 2022, zodra de lockdown weer voorbij is. We wensen jullie heel veel gezondheid en fijne feestdagen toe. Tot in het nieuwe jaar!