Koks & Zelfstandige werkend koks gezocht!

Koken op de meest bijzondere plekken van Nederland?

De Maaltuin en haar zusje SterkWater zoeken enthousiaste koks & zelfstandig werkend koks. Het hele jaar door reizen wij langs unieke locaties in Nederland om daar verhalen te vertellen met ons restaurant. Elke editie heeft een eigen menu, gebaseerd op de verhalen van die plek. 

Help jij ons om onze gasten helemaal blij te maken met heerlijke gerechten?

solliciteer direct!

Wie zijn wij?

Wij zijn gek op mooie verhalen die een link hebben met eten of met onze geschiedenis. Verhalen van oude paleizen, kastelen, botanische tuinen en forten. We plukken ‘s middags kruiden uit een botanische tuin die we ‘s avonds serveren in diezelfde tuin. We leren hoe het spreekwoord “Tot in de pruimentijd!” is ontstaan op het Muiderslot en maken daar een mooi gerechtje van. Elke locatie en elk menu is weer anders.

Hoe dat eruit ziet? Bekijk hieronder een video!

Wie zoeken we?

We zoeken koks én zelfstandig werkend koks. Kook jij straks op een fort, kasteel of botanische tuin? Regel jij samen met de muzikanten, bediening en eventmanager een fantastische avond vol sfeer en heerlijk eten?

Informatie

Wat zijn je taken en verantwoordelijkheden als zelfstandig werkend kok?
  • Jij bent tijdens een editie de chef van een fort, kasteel of botanische tuin;
  • Je draait en organiseert zelfstandig de keuken op een avond;
  • Je stuurt 2 á 3 andere koks aan;
  • Je wisselt ‘s avonds werken af met zo nu en dan overdag werken;
  • Je denkt mee in de ontwikkeling van menu’s en recepten;
  • Je stemt af en communiceert met de eventmanager;
  • Je vind het leuk om (ook) vegetarisch te koken.
Wat zijn je taken en verantwoordelijkheden als kok?
  • Jij bent tijdens een editie de rechterhand van de chef op een fort, kasteel of botanische tuin;
  • Je bent verantwoordelijk voor de (voor)bereiding en opmaak van gerechten;
  • Je stemt af en communiceert met de chef;
  • Je vind het leuk om (ook) vegetarisch te koken.

 

Waar werk je?
  • Soms in een fort, soms op een kasteel en soms midden in een tuin of natuurgebied; 
  • We treffen voorbereidingen in een productiekeuken in Amsterdam/Diemen en geven diners mee op verschillende locaties in Midden Nederland;
  • Ons kantoor zit in Utrecht.
Hoe ziet je dag eruit?

Als je een avond draait, kan het er zo uit zien:

  • De voorbereide producten moeten worden opgehaald in de productiekeuken. Deze is in Diemen/Amsterdam. Dit doe jij, afwisselend met je collega’s;
  • Haal je de voorbereide spullen niet op? Dan ga je direct naar de locatie;
  • Je rijdt naar de locatie van De Maaltuin of SterkWater. Dit doe je met de bus van De Maaltuin / SterkWater;
  • Je legt samen met collega’s de laatste hand aan de voorbereiding op locatie; 
  • Je geeft het diner mee voor ongeveer 100 gasten;
  • Rond 22:00 ruim je op en brengt iemand, als dat nodig is, de spullen terug naar de productiekeuken.

Als je overdag draait, kan het er zo uit zien:

  • Je start om 9 uur in de productiekeuken in Diemen/Amsterdam;
  • Je treft de voorbereidingen voor de diners op locatie;
  • Per locatie bereidt je een vijfgangendiner voor, voor +/- 100 gasten.
Kwaliteit staat voorop!
  • Je overtreft de verwachtingen van onze gasten. Heerlijke smaken én presentatie op het bord. Dankzij jouw kookkunsten in combinatie met muziek, beleving en gastvrije bediening worden alle gasten overdonderd en beleven ze een bijzondere avond;
  • Wanneer er gedurende de dag of avond iets anders gaat dan verwacht, kun je snel schakelen en bijstellen. Ze maken jou niet gek.
Voor hoeveel gasten kook je op een avond?

Je vindt ons het hele jaar door op 14 locaties door (midden) Nederland. Van januari tot en met december zijn we bijna elke week wel op locatie, soms zelfs op meerdere tegelijk! We zijn meestal open van donderdag t/m zondag.  Op een avond ontvangen we ongeveer 100 gasten per locatie. 

Wat bieden we jou?
  • Je werkt op de mooiste en unieke locaties van (midden) Nederland;
  • We bieden je een dienstverband met een goed salaris, tussen €2300-€3100 afhankelijk van je ervaring;
  • Ons bedrijf is flink aan het groeien en je kunt zeker met ons meegroeien. Graag zelfs!
  • Je reis- en onkosten worden vergoed;
  • Wij vinden ons werk echt leuk! Je komt terecht in een enthousiast team waar we samen iedere avond voor een top resultaat gaan.
Praktische zaken
  • Voor deze functie ontdek je unieke locaties in Midden Nederland. Je bent daarom in bezit van een rijbewijs B en een auto.

Enthousiast geworden?

Lijkt het je leuk om bij ons te werken? Reageer dan direct via een e-mail aan hallo@demaaltuin.nl. Laat ons weten waarom je bij ons wil werken, stuur je c.v. mee en eventueel iets anders waardoor we jou beter leren kennen.

We kijken ernaar uit je te ontmoeten!

 

Als eerste op de hoogte van nieuwe edities?

De Maaltuin & corona

Helaas moeten we nog even geduld hebben. Komend jaar vind je ons weer bij prachtige botanische tuinen, kastelen en ander bijzonder erfgoed. Zodra de maatregelen het toelaten starten we! Tickethouders informeren we hierover via e-mail. Via onze website, nieuwsbrieven en social media blijf je op de hoogte.

Tot die tijd kun je ons steunen door een prachtige houten cadeaubon te kopen. Voor jezelf of voor een collega, vriend of geliefde. Voor onder de boom of als verrassing in de postbus. Met De Maaltuin cadeaubon ben je verzekerd van een heerlijke avond uit in 2022, zodra de lockdown weer voorbij is. We wensen jullie heel veel gezondheid en fijne feestdagen toe. Tot in het nieuwe jaar!