Koks gezocht

Koken op de meest bijzondere plekken van Nederland?

De Maaltuin en haar zusje SterkWater zoeken enthousiaste koks & zelfstandig werkend koks. Het hele jaar door reizen wij langs unieke locaties in Nederland om daar verhalen te vertellen met ons restaurant. Elke editie heeft een eigen menu, gebaseerd op de verhalen van die plek. 

Help jij ons om onze gasten helemaal blij te maken met heerlijke gerechten?

solliciteer direct!

Wie zijn wij?

Wij zijn gek op mooie verhalen die een link hebben met eten of met onze geschiedenis. Verhalen van oude paleizen, kastelen, botanische tuinen en forten. We plukken ’s middags kruiden uit een botanische tuin die we ’s avonds serveren in diezelfde tuin. We leren hoe het spreekwoord “Tot in de pruimentijd!” is ontstaan op het Muiderslot en maken daar een mooi gerechtje van. Elke locatie en elk menu is weer anders.

Wie zoeken we?

We zoeken koks én zelfstandig werkend koks in dienst. Kook jij straks op een fort, kasteel of botanische tuin? Regel jij samen met de muzikanten, bediening en eventmanager een fantastische avond vol sfeer en heerlijk eten?

De functie

Wat zijn je taken en verantwoordelijkheden als zelfstandig werkend kok?
  • Jij bent tijdens een editie de chef van een fort, kasteel of botanische tuin;
  • Je draait en organiseert zelfstandig de keuken op een avond;
  • Je stuurt 2 á 3 andere koks aan;
  • Je wisselt ’s avonds werken af met zo nu en dan overdag werken;
  • Je denkt mee in de ontwikkeling van menu’s en recepten;
  • Je stemt af en communiceert met de eventmanager;
  • Je vind het leuk om ook vegetarisch te koken.
Wat zijn je taken en verantwoordelijkheden als kok?
  • Jij bent tijdens een editie de rechterhand van de chef op een fort, kasteel of botanische tuin;
  • Je bent verantwoordelijk voor de (voor)bereiding en opmaak van gerechten;
  • Je stemt af en communiceert met de chef;
  • Je vind het leuk om ook vegetarisch te koken.
Waar werk je?
  • Soms in een fort, soms op een kasteel en soms midden in een tuin of natuurgebied; 
  • We treffen voorbereidingen in een productiekeuken in Amsterdam/Diemen en geven diners mee op verschillende locaties in Midden Nederland;
Hoe ziet je dag eruit?

Als je een avond draait, kan het er zo uit zien:

  • De voorbereide producten moeten worden opgehaald in de productiekeuken. Deze is in Diemen/Amsterdam. Dit doe jij, afwisselend met je collega’s;
  • Haal je de voorbereide spullen niet op? Dan ga je direct naar de locatie;
  • Je rijdt naar de locatie van De Maaltuin of SterkWater. Dit doe je met de bus van De Maaltuin / SterkWater;
  • Je legt samen met collega’s de laatste hand aan de voorbereiding op locatie; 
  • Je geeft het diner mee voor ongeveer 100 gasten;
  • Rond 22:00 ruim je op en brengt iemand, als dat nodig is, de spullen terug naar de productiekeuken.

Als je overdag draait, kan het er zo uit zien:

  • Je start om 9 uur in de productiekeuken in Diemen/Amsterdam;
  • Je treft de voorbereidingen voor de diners op locatie;
  • Per locatie bereidt je een vijfgangendiner voor, voor +/- 100 gasten.
Kwaliteit staat voorop!
  • Je overtreft de verwachtingen van onze gasten. Heerlijke smaken én presentatie op het bord. Dankzij jouw kookkunsten in combinatie met muziek, beleving en gastvrije bediening worden alle gasten overdonderd en beleven ze een bijzondere avond;
  • Wanneer er gedurende de dag of avond iets anders gaat dan verwacht, kun je snel schakelen en bijstellen. Ze maken jou niet gek.
Voor hoeveel gasten kook je op een avond?

Je vindt ons het hele jaar door op 14 locaties door (midden) Nederland. Van januari tot en met december zijn we bijna elke week wel op locatie, soms zelfs op meerdere tegelijk! We zijn meestal open van donderdag t/m zondag.  Op een avond ontvangen we ongeveer 100 gasten per locatie. 

Wat bieden we jou?
  • Je werkt op de mooiste en unieke locaties van (midden) Nederland;
  • We bieden je een dienstverband met een goed salaris, tussen €2300-€3100 afhankelijk van je ervaring;
  • Ons bedrijf is flink aan het groeien en je kunt zeker met ons meegroeien. Graag zelfs!
  • Je reis- en onkosten worden vergoed;
  • Wij vinden ons werk echt leuk! Je komt terecht in een enthousiast team waar we samen iedere avond voor een top resultaat gaan.
Praktische zaken
  • Voor deze functie ontdek je unieke locaties in Midden Nederland. Je bent daarom in bezit van een rijbewijs B en een auto.
Veelgestelde vragen

Dineren we aan eigen tafels of aan lange tafels?

  • Dit verschilt per editie. Onder het kopje ‘Hoe laat begint het en andere praktische informatie’ kun je het antwoord op deze vraag voor deze editie vinden.

Hoe kom ik aan een ticket?

  • Via de ticketpagina kan je een ticket(s) reserveren voor de door jou gekozen editie. Je reserveert en betaalt vooraf en je ontvangt een bevestigingsmail. De reservering staat op naam en bij aankomst is de naam waarop de reservering is gemaakt voldoende. Betalen kan op de ticketpagina met Ideal.
  • Op de ticketpagina is te zien of er nog tickets beschikbaar zijn. Het komt voor dat er op het laatste moment nog een ticket vrijkomt. Deze worden dan weer via de ticketpagina aangeboden.

Kan ik tickets cadeau geven?

  • ​Ja dat kan, je vult gewoon de naam in van degene die je de tickets cadeau doet en rond de bestelling af. Mocht je het nog even geheim willen houden, vul dan wel je eigen mailadres in (in verband met de bevestigingsmail). Ook kun je het mailadres van de daadwerkelijke gasten in het opmerkingen veld zetten.
  • Je kan ook een cadeaubon aanschaffen. Wij sturen je een cadeaubon per post met een extra envelop, zodat jij de bon kan versturen naar diegene aan wie je de bon cadeau wilt geven.

Waarom betaal ik vooraf?​

  • De Maaltuin is maar een paar weken op een locatie en daarmee intensief om neer te zetten. We merken dat als gasten vooraf betalen, nagenoeg iedereen ook daadwerkelijk aanschuift.

Wat is het menu?

  • Het menu is geheim. Mocht je dieetwensen of allergieën hebben dan kan je die bij het bestellen van de tickets invullen. Mocht je later nog iets willen wijzigen, mail dan naar:

Kan ik vegetarisch of vegan eten?

  • Voor de mensen die geen vlees en vis eten is er een vegetarisch menu. Helaas behoort vegan niet tot de mogelijkheden. Andere allergieën en dieetwensen waar we rekening mee kunnen houden vind je op onze dieetwensen pagina. Geef je dieetwensen uiterlijk een week van te voren door, zo kan onze keuken er rekening mee houden.

Hoe zit het met de bereikbaarheid?

  • 10 tot 14 dagen voor aanvang versturen we iedereen een mail met praktische info. Daarin staat de praktische informatie en ook wat de beste manier is om er te komen. Onze voorkeur gaat sowieso uit naar de fiets of het OV!

Mag ik mijn hond meenemen?

  • Helaas is het niet mogelijk om je hond mee te nemen naar onze edities. De locaties laten geen honden toe.

Wat als het slecht weer is?

  • We zorgen op elke locatie voor beschutting zodat je ook bij slecht weer onbekommerd kan genieten. Als het echt stormt schuiven we de avond door naar een later moment. We informeren je hier – alleen indien de avond doorschuift – uiterlijk om 16.00 over op de dag van het diner.

Met wie werken jullie samen?

  • Wij kiezen onze partners zo bewust mogelijk. Onze uitgangspunten zijn: duurzaam, sociaal, lokaal en verhaal. Een combinatie of alle vier deze uitgangspunten tref je bij onze partners. Binnenkort staan ze op onze partner-pagina met het achtergrondverhaal.

Wat zijn jullie algemene voorwaarden?

  • Je kunt onze algemene voorwaarden hier lezen.

Enthousiast geworden?

Lijkt het je leuk om bij ons te werken? Reageer dan direct via een e-mail aan . Laat ons weten waarom je bij ons wil werken, stuur je c.v. mee en eventueel iets anders waardoor we jou beter leren kennen.

We kijken ernaar uit je te ontmoeten!

Stuur direct een mail!

Als eerste op de hoogte van nieuwe edities?