Paleis Soestdijk

Dineren in de koninklijke stallen en het koetshuis van Paleis Soestdijk


Deze editie is inmiddels voorbij. Bezoek ons op Landgoed Vollenhoven!

De Koninklijke Stallen en het koetshuis zijn een prachtige blik op het verleden van het paleis. In het rustieke interieur komen verrassende details van vroeger terug. Zoals de naambordjes van de paarden en de authentieke prijzenkast. Naast de stallen ligt het Baarnse Bos met prachtige natuur. Tijdens deze editie ontdek je een uniek stukje van het landgoed van Paleis Soestdijk. Het bijzondere 5-gangen diner geeft een glimps van de toekomst van dit landgoed. Je bewondert live muziek en drinkt heerlijke wijnen. Deze editie is inmiddels afgelopen! Zien we je op één van onze andere edities, bijvoorbeeld Landgoed Vollenhoven?


Bekijk de andere edities!
Een impressie van onze editie op Soestdijk

Meer edities

Waar ga ik van genieten?

5-gangen diner
Bereid met liefde. De inspiratie van het landgoed Paleis Soestdijk komt samen in een heerlijk menu.
Fantastische locatie
Een echte avond uit op landgoed Paleis Soestdijk. We wandelen langs het Baarnse bos, bewonderen de intendantswoning, stallen en dineren in het prachtige koetshuis van het paleis.
Volledig drankarrangement
Inbegrepen zit een heerlijk wijn- of mocktailarrangement, passend bij het menu.
Live muziek
We hebben iedere avond geweldige muzikanten die de avond begeleiden met sfeervolle muziek.

Een impressie van de sfeer

Informatie

Wat kan ik verwachten van de avond?

Een heerlijke avond gaat van start! We wandelen over het landgoed van het paleis. Daar bewonder je de bijzondere bouwwerken van dichtbij. Door middel van podcasts, kunst en creatieve uitingen leer je bijzondere verhalen kennen. Uiteindelijk kom je aan bij de stallen en het koetshuis van het paleis. Daar neem je plaats aan tafel en geniet je van een heerlijk 5-gangen diner. Je geniet van live muziek en heerlijke wijnen. Aan het einde van de avond loop je de stallen uit en op weg naar huis. Geniet nog lekker na van een heerlijke avond uit!

Komen we ook ín het paleis zelf?

Het paleis zelf is gesloten voor renovatie. We wandelen over het landgoed. Tijdens deze mooie najaarswandeling ontdek je de geschiedenis én toekomst van het paleis. Het diner vindt plaats in de koninklijke stallen en koetshuis van het paleis, een plek waar je normaal gesproken niet snel komt!

Veelgestelde vragen

Zit ik samen met mijn gezelschap aan een eigen tafel of dineren we aan lange tafels?

  • ​Tijdens deze editie zitten jij en je gezelschap aan een eigen tafeltje.

Kan ik reserveren voor een groep?

  • ​Via de ticketsite kan voor maximaal 20 gasten tegelijk een ticket worden gekocht. Wil je met een grotere groep komen? Stuur dan een mailtje aan: hanneke@demaaltuin.nl.

Waarom betaal ik vooraf?​

  • De Maaltuin is maar paar weken op een locatie en daarmee intensief om neer te zetten. We merken dat als gasten vooraf betalen, nagenoeg iedereen ook daadwerkelijk aanschuift.

Wat is het menu?

  • We serveren voor iedereen hetzelfde menu. Mocht je dieetwensen of allergieën hebben dan kan je die bij het bestellen van de tickets invullen bij ‘extra informatie’.  Mocht je later nog iets willen wijzigen, mail dan naar: hallo@demaaltuin.nl

Kan ik vegetarisch of veganistisch eten?

  • Bij het maken van de reservering krijg je de mogelijkheid om ‘extra informatie’  op te geven. Als je daar aangeeft dat je graag vegetarisch wilt eten houdt de keuken daar rekening mee. Vegan is helaas niet mogelijk.

Hoe zit het met de bereikbaarheid?

  • 10 dagen voor aanvang versturen we iedereen een mail met praktische info. Daarin staat de laatste informatie. En ook wat de beste manier is om er te komen. Onze voorkeur gaat sowieso uit naar de fiets of het OV!

Ik heb de praktische informatiemail niet gekregen. 

  • Heb je wel een bevestiging van je bestelling gehad? In dat geval sta je op de gastenlijst en kijken we uit naar je komst. Je kunt de praktische informatiemail vanaf 10 dagen voor aanvang vinden onderaan de pagina van de door jouw gekozen editie onder het kopje ‘informatie’.

Wat als het slecht weer is?

  • We zorgen op elke locatie voor beschutting zodat je ook bij slecht weer onbekommerd kan genieten. Als het echt stormt schuiven we de avond door naar een later moment. We informeren je hier – alleen indien de avond doorschuift – uiterlijk om 16.00 over op de dag van het diner.

Mag ik mijn hond meenemen?

  • Helaas kunnen wij honden niet toelaten tijdens onze edities. Dit heeft te maken met de regels van de locaties, die wij volgen. Ook willen wij graag onze gasten kunnen verzekeren van een allergie vrije avond. Hulphonden zijn uiteraard welkom. Graag horen wij dit vooraf, zodat we de juiste maatregelen kunnen treffen.

Met wie werken jullie samen?

  • Wij kiezen onze partners zo bewust mogelijk. Onze uitgangspunten zijn: duurzaam, sociaal, lokaal en verhaal. Een combinatie of alle vier deze uitgangspunten tref je bij onze partners. Binnenkort staan ze op onze partner-pagina met het achtergrondverhaal.
Wat is De Maaltuin?

De Maaltuin is een reizend restaurant dat sinds 2016 opent op bijzondere plekken als kastelen, paleizen, musea of botanische tuinen. Met De Maaltuin laten we je op ongedwongen manier kennis maken met de verhalen van deze bijzondere plekken. Ontdek verborgen verhalen en geniet van een heerlijk diner met een altijd uniek en op de locatie geïnspireerd menu. In de gezellige en ongedwongen sfeer van De Maaltuin heb je een heerlijke avond uit. We zijn kort op locatie met een beperkt aantal plekken. Schuif je ook aan?

Onze andere edities

Als eerste op de hoogte van nieuwe edities?

De Maaltuin & corona

Helaas moeten we nog even geduld hebben. Komend jaar vind je ons weer bij prachtige botanische tuinen, kastelen en ander bijzonder erfgoed. Zodra de maatregelen het toelaten starten we! Tickethouders informeren we hierover via e-mail. Via onze website, nieuwsbrieven en social media blijf je op de hoogte.

Tot die tijd kun je ons steunen door een prachtige houten cadeaubon te kopen. Voor jezelf of voor een collega, vriend of geliefde. Voor onder de boom of als verrassing in de postbus. Met De Maaltuin cadeaubon ben je verzekerd van een heerlijke avond uit in 2022, zodra de lockdown weer voorbij is. We wensen jullie heel veel gezondheid en fijne feestdagen toe. Tot in het nieuwe jaar!