Muiderslot in de zomer

Dineren op Muiderslot


Deze editie is afgelopen!

Deze editie is inmiddels afgelopen. Geen paniek: we zijn in de winter gewoon weer op Muiderslot te vinden. Ontdek deze historische plek rondom de feestdagen. Wandel met ons langs het kasteel en ontdek meer dan 700 jaar geschiedenis. Struin door de kasteeltuinen en laat je verbazen door alles wat daar groeit en bloeit. Op deze innemende locatie nemen we jullie mee in de verrassend exotische flora van het kasteel en hoe deze bijzondere planten terecht zijn gekomen in ons koude kikkerlandje. Het zal je verbazen hoe tropisch één van Nederlands meest bekende planten is... Neem plaats aan één van de lange eettafels in de avondzon en geniet met ons van de boeiende geschiedenis van het Muiderslot tijdens een heerlijke, culinaire avond uit. We ontvangen je komende winter graag op het Muiderslot, voor een heerlijke editie rond de feestdagen. Bekijk daarvoor onze andere Muiderslot editie!


Bestel tickets voor de winter!
Een impressie van de sfeer

Boek je tickets voor de winter editie!

Waar ga ik van genieten?

5-gangen diner
Bereid met liefde en speciaal ontworpen op basis van de verhalen van het Muiderslot.
Ontdek de kasteeltuinen
Een echte avond uit op het Muiderslot. We nemen je mee in de bijzondere verhalen van het kasteel, terwijl je de prachtige omgeving van het kasteel bewondert.
Volledig drankarrangement inbegrepen
Inbegrepen zit een heerlijk wijn- of mocktailarrangement, passend bij het menu.
Live muziek
We hebben iedere avond geweldige muzikanten die de avond begeleiden met sfeervolle muziek.

Proef de sfeer

Informatie

Wat is De Maaltuin?

De Maaltuin is een reizend restaurant dat sinds 2016 opent op bijzondere plekken als kastelen, paleizen, musea of botanische tuinen. Met De Maaltuin laten we je op ongedwongen manier kennis maken met de verhalen van deze bijzondere plekken. Ontdek verborgen verhalen en geniet van een heerlijk diner met een altijd uniek en op de locatie geïnspireerd menu. In de gezellige en ongedwongen sfeer van De Maaltuin heb je een heerlijke avond uit. We zijn kort op locatie met een beperkt aantal plekken. Schuif je ook aan?

Hoe ziet mijn avond eruit?

We nemen je mee in de verhalen van het Muiderslot tijdens een avondvullend programma. Geniet van de bijzondere entourage en beleef met ons de geschiedenis van het meer dan 700 jaar oude kasteel. Geniet van heerlijke dranken en gerechten, geïnspireerd op de locatie. Een ticket kost 98,95 per persoon, daarbij zijn vijf gangen, een volledig drankarrangement, tafelwater en koffie of thee inbegrepen. Ook de muzikale invulling en andere verrassingen zitten daarbij in.

De Maaltuin begint gewoonlijk vanaf 18u00. We gaan rond 19u00 aan tafel en de geschatte eindtijd is tussen 22:00 – 23:00 uur.

Praktische informatie

Informatie over starttijd, parkeren etcetera vind je in een e-mail maximaal 10 dagen voor aanvang van de door jouw gekozen dag. Je vindt de informatie ook hier.

Veelgestelde vragen

Zit ik samen met mijn gezelschap aan een eigen tafel of dineren we aan lange tafels?

  • ​Tijdens deze editie zitten jij en je gezelschap aan één van de gezellige, lange eettafels.

Kan ik reserveren voor een groep?

  • ​Via de ticketsite kan voor maximaal 10 gasten tegelijk een ticket worden gekocht. Wil je met een grotere groep komen? Stuur dan een mailtje aan: hallo@demaaltuin.nl

Waarom betaal ik vooraf?​

  • De Maaltuin is maar paar weken op een locatie en daarmee intensief om neer te zetten. We merken dat als gasten vooraf betalen, nagenoeg iedereen ook daadwerkelijk aanschuift.

Wat is het menu?

  • We serveren voor iedereen hetzelfde menu. Mocht je dieetwensen of allergieën hebben dan kan je die bij het bestellen van de tickets invullen bij ‘extra informatie’.  Mocht je later nog iets willen wijzigen, mail dan naar: hallo@demaaltuin.nl

Kan ik vegetarisch of veganistisch eten?

  • Bij het maken van de reservering krijg je de mogelijkheid om ‘extra informatie’  op te geven. Als je daar aangeeft dat je graag vegetarisch wilt eten houdt de keuken daar rekening mee. Vegan is helaas niet mogelijk.

Hoe zit het met de bereikbaarheid?

  • 10 dagen voor aanvang versturen we iedereen een mail met praktische info. Daarin staat de laatste informatie. En ook wat de beste manier is om er te komen. Onze voorkeur gaat sowieso uit naar de fiets of het OV!

Ik heb de praktische informatiemail niet gekregen. 

  • Heb je wel een bevestiging van je bestelling gehad? In dat geval sta je op de gastenlijst en kijken we uit naar je komst. Je kunt de praktische informatiemail vanaf 10 dagen voor aanvang vinden onderaan de pagina van de door jouw gekozen editie onder het kopje ‘informatie’.

Wat als het slecht weer is?

  • We zorgen op elke locatie voor beschutting zodat je ook bij slecht weer onbekommerd kan genieten. Als het echt stormt schuiven we de avond door naar een later moment. We informeren je hier – alleen indien de avond doorschuift – uiterlijk om 16.00 over op de dag van het diner.

Mag ik mijn hond meenemen?

  • Helaas kunnen wij honden niet toelaten tijdens onze edities. Dit heeft te maken met de regels van de locaties, die wij volgen. Ook willen wij graag onze gasten kunnen verzekeren van een allergie vrije avond. Hulphonden zijn uiteraard welkom. Graag horen wij dit vooraf, zodat we de juiste maatregelen kunnen treffen.

Met wie werken jullie samen?

  • Wij kiezen onze partners zo bewust mogelijk. Onze uitgangspunten zijn: duurzaam, sociaal, lokaal en verhaal. Een combinatie of alle vier deze uitgangspunten tref je bij onze partners. Binnenkort staan ze op onze partner-pagina met het achtergrondverhaal.

Als eerste op de hoogte van nieuwe edities?

De Maaltuin & corona

Helaas moeten we nog even geduld hebben. Komend jaar vind je ons weer bij prachtige botanische tuinen, kastelen en ander bijzonder erfgoed. Zodra de maatregelen het toelaten starten we! Tickethouders informeren we hierover via e-mail. Via onze website, nieuwsbrieven en social media blijf je op de hoogte.

Tot die tijd kun je ons steunen door een prachtige houten cadeaubon te kopen. Voor jezelf of voor een collega, vriend of geliefde. Voor onder de boom of als verrassing in de postbus. Met De Maaltuin cadeaubon ben je verzekerd van een heerlijke avond uit in 2022, zodra de lockdown weer voorbij is. We wensen jullie heel veel gezondheid en fijne feestdagen toe. Tot in het nieuwe jaar!