Geniet van een heerlijk diner in de oudste haven van Rotterdam!

Maritiem Museum Haven

Dineren in de haven van het museum


15 september t/m 9 oktober

Hebbie 't al gehoord? De Maaltuin meert aan bij het Maritiem Museum! De Rotterdamse haven heeft een geschiedenis waar je trots op mag wezen. Op de plek waar de Rotterdamse haven ooit begon, vind je het Maritiem Museum, met haar oudste en grootste museumhaven van Nederland. Wandel met ons mee langs oude kranen en historische vaartuigen. Dineer in een historisch schip! Laat je in het Port Pavilion inspireren zodat je de Rotterdamse haven nog beter leert kennen. Tijdens een heerlijke culinaire avond beleef je de maritieme geschiedenis waar Rotterdam begon. Dat wil je meemaken, ja toch? Niettan?


Data & tickets
Een impressie van de sfeer

Waar ga ik van genieten?

5 gangen diner
Bereid met liefde. De haven van het Maritiem Museum komt tot leven in een speciaal ontworpen menu.
Fantastische locatie
Een echte avond uit in de museumhaven. We wandelen door de haven, bewonderen de schepen en kranen en genieten op verschillende plekken van heerlijke gerechten.
Volledig drankarrangement
Inbegrepen zit een heerlijk wijn- of mocktailarrangement, passend bij het menu. Natuurlijk hebben we eventueel ook een biertje als je daar zin in hebt.
Live muziek & beleving
We hebben iedere avond geweldige muzikanten die de avond begeleiden met sfeervolle muziek. Ontdek de verhalen van Rotterdams oudste haven met onze creatieve beleving.

Informatie

Wat is De Maaltuin?

De Maaltuin is een reizend restaurant dat sinds 2016 opent op bijzondere plekken als kastelen, paleizen, musea of botanische tuinen. Met De Maaltuin laten we je op ongedwongen manier kennis maken met de verhalen van deze bijzondere plekken. Ontdek verborgen verhalen en geniet van een heerlijk diner met een altijd uniek en op de locatie geïnspireerd menu. In de gezellige en ongedwongen sfeer van De Maaltuin heb je een heerlijke avond uit. We zijn kort op locatie met een beperkt aantal plekken. Schuif je ook aan?

Hoe laat word ik verwacht en andere praktische informatie

Heb je gekozen voor de editie met als starttijd 17:45 uur? Dan vind je hier de praktische informatie mail. Heb je gekozen voor de editie met als starttijd 19:15 uur? Dan vind je hier de praktische informatie mail.

Wat kan ik van deze avond verwachten?

We ontvangen je rond jouw gekozen tijd in de museumhaven. Van daar wandel je langs oude kranen, historische schepen, een grote stoombok en de industriële werkplaats. Op ieder plekje ontdek je een verhaal en geniet je van een bijzonder gerecht en/of drankje. Op sommige van deze plekken, dineren we aan gezellige, lange eettafels. Zo leer je de oudste haven van Rotterdam beter kennen, terwijl je geniet van een onbezorgde avond uit. Proef heerlijke gerechten, proost met bijpassende wijn of mocktails, geniet van live muziek en bewonder de dobberende museumstukken. Aan het einde van de avond sluiten we af met een bakkie pleur of natte thee. Een heerlijke avond uit!

Is deze locatie rolstoel-toegankelijk?

De haven van Maritiem Museum is helaas niet goed toegankelijk voor mensen met een rolstoel of mensen die slecht ter been zijn. We nodigen je in dat geval graag uit voor onze locatie Trompenburg Tuinen & Arboretum in Rotterdam.

 

Veelgestelde vragen

Zit ik samen met mijn gezelschap aan een eigen tafel of dineren we aan lange tafels?

  • ​Tijdens deze editie zitten jij en je gezelschap aan een eigen tafeltje. Dit is een carrouseleditie, wat betekent dat je de gangen op verschillende plekken op deze locatie eet.

Kan ik reserveren voor een groep?

  • ​Via de ticketsite kan voor maximaal 10 gasten tegelijk een ticket worden gekocht. Wil je met een grotere groep komen? Stuur dan een mailtje aan: hallo@demaaltuin.nl.

Waarom betaal ik vooraf?​

  • De Maaltuin is maar paar weken op een locatie en daarmee intensief om neer te zetten. We merken dat als gasten vooraf betalen, nagenoeg iedereen ook daadwerkelijk aanschuift.

Wat is het menu?

  • We serveren voor iedereen hetzelfde menu. Mocht je dieetwensen of allergieën hebben dan kan je die bij het bestellen van de tickets invullen bij ‘extra informatie’.  Mocht je later nog iets willen wijzigen, mail dan naar: hallo@demaaltuin.nl

Kan ik vegetarisch of veganistisch eten?

  • Bij het maken van de reservering krijg je de mogelijkheid om ‘extra informatie’  op te geven. Als je daar aangeeft dat je graag vegetarisch wilt eten houdt de keuken daar rekening mee. Vegan is helaas niet mogelijk.

Hoe zit het met de bereikbaarheid?

  • 10 dagen voor aanvang versturen we iedereen een mail met praktische info. Daarin staat de laatste informatie. En ook wat de beste manier is om er te komen. Onze voorkeur gaat sowieso uit naar de fiets of het OV!

Ik heb de praktische informatiemail niet gekregen. 

  • Heb je wel een bevestiging van je bestelling gehad? In dat geval sta je op de gastenlijst en kijken we uit naar je komst. Je kunt de praktische informatiemail vanaf 10 dagen voor aanvang vinden onderaan de pagina van de door jouw gekozen editie onder het kopje ‘informatie’.

Wat als het slecht weer is?

  • We zorgen op elke locatie voor beschutting zodat je ook bij slecht weer onbekommerd kan genieten. Als het echt stormt schuiven we de avond door naar een later moment. We informeren je hier – alleen indien de avond doorschuift – uiterlijk om 16.00 over op de dag van het diner.

Mag ik mijn hond meenemen?

  • Helaas kunnen wij honden niet toelaten tijdens onze edities. Dit heeft te maken met de regels van de locaties, die wij volgen. Ook willen wij graag onze gasten kunnen verzekeren van een allergie vrije avond. Hulphonden zijn uiteraard welkom. Graag horen wij dit vooraf, zodat we de juiste maatregelen kunnen treffen.

Met wie werken jullie samen?

  • Wij kiezen onze partners zo bewust mogelijk. Onze uitgangspunten zijn: duurzaam, sociaal, lokaal en verhaal. Een combinatie of alle vier deze uitgangspunten tref je bij onze partners. Binnenkort staan ze op onze partner-pagina met het achtergrondverhaal.

Als eerste op de hoogte van nieuwe edities?

De Maaltuin & corona

Helaas moeten we nog even geduld hebben. Komend jaar vind je ons weer bij prachtige botanische tuinen, kastelen en ander bijzonder erfgoed. Zodra de maatregelen het toelaten starten we! Tickethouders informeren we hierover via e-mail. Via onze website, nieuwsbrieven en social media blijf je op de hoogte.

Tot die tijd kun je ons steunen door een prachtige houten cadeaubon te kopen. Voor jezelf of voor een collega, vriend of geliefde. Voor onder de boom of als verrassing in de postbus. Met De Maaltuin cadeaubon ben je verzekerd van een heerlijke avond uit in 2022, zodra de lockdown weer voorbij is. We wensen jullie heel veel gezondheid en fijne feestdagen toe. Tot in het nieuwe jaar!