Reserveren

Kasteel Doorwerth

Het kasteel heeft in 8 eeuwen tijd veel meegemaakt... Bij de bevrijding van Zuid-Nederland in september 1944 lag het kasteel zwaar onder vuur. Na de oorlog bleef weinig meer over dan een stenen puinhoop. Het kostte 37 jaar om het kasteel in oude luister te herbouwen. Sinds 1983 is het kasteel weer in zijn Middeleeuwse glorie te bewonderen. Kasteel Doorwerth is daarmee een van de fraaiste kastelen van Nederland. Kom je het bewonderen tijdens een bijzonder diner met De Maaltuin?    

Lees meer

Bestel tickets

4.7/5
 • Prachtig middeleeuws kasteel
 • Heerlijk 5-gangen diner
 • Bijpassend wijn- of mocktailarrangement
 • In het knusse koetshuis
 • Bijzondere verhalen & Beleving
Reserveren
4.7/5 op basis van 54 reviews

Echt super lekker en dat is bij vegetarisch altijd extra knap! Het was echt ongekend goed en we hebben ook genoten van de leuke bediening.

Leuke ontvangst, voor ons zelfs een persoonlijk woordje, geweldige plek. Ik heb in m’n jeugd jaren in Soest gewoond en de basis was altijd geheimzinnig. Leuk daar nu te lopen. Echt goed georganiseerd. Het diner was gezellig. Ook de virtuele beleving was heel erg leuk. Net echt!

Ab
Bezocht editie Vliegbasis Soesterberg

Informatie

Hoe laat begint het en andere praktische informatie

Gewoonlijk begint deze editie tussen 18:00 en 18:30 uur.

10 dagen voor aanvang ontvang je van ons een mail met daarin de praktische informatie. Niet ontvangen? Dan kun je vanaf 10 dagen voor aanvang de mail ook hier terug vinden.

Waar dineren we?

We dineren in het karakteristieke koetshuis binnen de kasteelmuren. Alvorens we aan tafel gaan verkennen het kasteel van binnen. We dineren waarschijnlijk aan lange tafels, maar zijn nog volop bezig met het ontwerpen en voorbereiden van deze editie.

 

Toegankelijkheid

Kastelen zijn oorspronkelijk gebouwd om het de vijand zo lastig mogelijk te maken binnen te dringen. Smalle wenteltrappen, ongelijkvloerse en donkere ruimtes, gaten en kieren horen dan ook bij een kasteel. De wandeling door het kasteel is daardoor wat lastiger voor mensen met een beperking. Het diner zelf – na de wandeling – vindt plaats in het goed bereikbare koetshuis.

Veelgestelde vragen

Dineren we aan eigen tafels of aan lange tafels?

 • Dit verschilt per editie. Onder het kopje ‘Hoe laat begint het en andere praktische informatie’ kun je het antwoord op deze vraag voor deze editie vinden.

Hoe kom ik aan een ticket?

 • Via de ticketpagina kan je een ticket(s) reserveren voor de door jou gekozen editie. Je reserveert en betaalt vooraf en je ontvangt een bevestigingsmail. De reservering staat op naam en bij aankomst is de naam waarop de reservering is gemaakt voldoende. Betalen kan op de ticketpagina met Ideal.
 • Op de ticketpagina is te zien of er nog tickets beschikbaar zijn. Het komt voor dat er op het laatste moment nog een ticket vrijkomt. Deze worden dan weer via de ticketpagina aangeboden.

Kan ik tickets cadeau geven?

 • ​Ja dat kan, je vult gewoon de naam in van degene die je de tickets cadeau doet en rond de bestelling af. Mocht je het nog even geheim willen houden, vul dan wel je eigen mailadres in (in verband met de bevestigingsmail). Ook kun je het mailadres van de daadwerkelijke gasten in het opmerkingen veld zetten.
 • Je kan ook een cadeaubon aanschaffen. Wij sturen je een cadeaubon per post met een extra envelop, zodat jij de bon kan versturen naar diegene aan wie je de bon cadeau wilt geven.

Waarom betaal ik vooraf?​

 • De Maaltuin is maar een paar weken op een locatie en daarmee intensief om neer te zetten. We merken dat als gasten vooraf betalen, nagenoeg iedereen ook daadwerkelijk aanschuift.

Wat is het menu?

 • Het menu is geheim. Mocht je dieetwensen of allergieën hebben dan kan je die bij het bestellen van de tickets invullen. Mocht je later nog iets willen wijzigen, mail dan naar:

Kan ik vegetarisch of vegan eten?

 • Voor de mensen die geen vlees en vis eten is er een vegetarisch menu. Helaas behoort vegan niet tot de mogelijkheden. Andere allergieën en dieetwensen waar we rekening mee kunnen houden vind je op onze dieetwensen pagina. Geef je dieetwensen uiterlijk een week van te voren door, zo kan onze keuken er rekening mee houden.

Hoe zit het met de bereikbaarheid?

 • 10 tot 14 dagen voor aanvang versturen we iedereen een mail met praktische info. Daarin staat de praktische informatie en ook wat de beste manier is om er te komen. Onze voorkeur gaat sowieso uit naar de fiets of het OV!

Mag ik mijn hond meenemen?

 • Helaas is het niet mogelijk om je hond mee te nemen naar onze edities. De locaties laten geen honden toe.

Wat als het slecht weer is?

 • We zorgen op elke locatie voor beschutting zodat je ook bij slecht weer onbekommerd kan genieten. Als het echt stormt schuiven we de avond door naar een later moment. We informeren je hier – alleen indien de avond doorschuift – uiterlijk om 16.00 over op de dag van het diner.

Met wie werken jullie samen?

 • Wij kiezen onze partners zo bewust mogelijk. Onze uitgangspunten zijn: duurzaam, sociaal, lokaal en verhaal. Een combinatie of alle vier deze uitgangspunten tref je bij onze partners. Binnenkort staan ze op onze partner-pagina met het achtergrondverhaal.

Wat zijn jullie algemene voorwaarden?

 • Je kunt onze algemene voorwaarden hier lezen.

De Maaltuin & corona

Helaas moeten we nog even geduld hebben. Komend jaar vind je ons weer bij prachtige botanische tuinen, kastelen en ander bijzonder erfgoed. Zodra de maatregelen het toelaten starten we! Tickethouders informeren we hierover via e-mail. Via onze website, nieuwsbrieven en social media blijf je op de hoogte.

Tot die tijd kun je ons steunen door een prachtige houten cadeaubon te kopen. Voor jezelf of voor een collega, vriend of geliefde. Voor onder de boom of als verrassing in de postbus. Met De Maaltuin cadeaubon ben je verzekerd van een heerlijke avond uit in 2022, zodra de lockdown weer voorbij is. We wensen jullie heel veel gezondheid en fijne feestdagen toe. Tot in het nieuwe jaar!