De seizoenen van De Maaltuin

Wat kun je verwachten

Bij De Maaltuin vieren we het seizoen. Vier keer per jaar kiezen onze chefs de beste ingrediënten die passen bij het seizoen. Van lente tot winter, elk menu wordt zorgvuldig samengesteld met producten van lokale bodem. Onze keuken werkt zoveel mogelijk met ingrediënten uit Nederland, omdat er fantastische producten uit ons land komen en het ook een stuk duurzamer is.

Onze koks brengen allemaal hun ideeën in, waarna we uitgebreid proeven en overleggen. Wat niet goed genoeg is, wordt aangepast of afgekeurd. Pas als het helemaal in balans is, hebben we het menu dat je van De Maaltuin mag verwachten. We streven altijd naar gerechten die goed smaken en de kwaliteit weerspiegelen waar we voor staan.

Onze seizoensmenu’s zijn meer dan alleen een maaltijd. Elk seizoen heeft zijn eigen menu dat past bij het seizoen en de locatie waar we zijn. We zorgen ervoor dat je een echte seizoensgebonden ervaring hebt bij De Maaltuin.

Laat je verrassen door de smaken van het seizoen.

 

Lente, Zomer, Herfst en Winter

In 2025 introduceren we een nieuwe manier van werken: vier seizoensgebonden menu’s per jaar. Elke menu is een weerspiegeling van het seizoen en de locaties waar we dan te vinden zijn. Dus, valt een editie in de zomer? Dan serveert De Maaltuin het zomermenu, vol met lichte, frisse smaken die perfect passen bij het zonnige seizoen. Elk menu vertelt de verhalen van de omgeving en het seizoen.

Kom jij alle seizoensmenu’s een keer proeven?

Op dit moment serveren we: Het Lentemenu

Ons Lentemenu draait helemaal om de frisse en groene smaken van het seizoen. We gebruiken ingrediënten die typisch zijn voor de lente, zoals asperges en kiemplantjes van Chef’s Farm uit Amsterdam. Zo brengen we de lichte smaken van dit seizoen naar je bord.

Het lam dat we serveren, wordt speciaal voor ons gegaard. En de buffelmozzarella? Die komt van Hollandsche bodem van een boerderij uit Andel in Noord Brabant.
Wist je dat er maar 2 Nederlandse producenten zijn die buffelmozarella maken?

“Dit menu ademt de lente. Fris, sprankelend en groen”, aldus Will Cummings, ons culinaire brein achter alle gerechten.

Als eerste op de hoogte van nieuwe edities?