Content creatie & Socials

Wat nou als je Content Creator bent bij De Maaltuin?

Dan heb jij als (bij)baan om video- en fotocontent te maken die wij kunnen inzetten in onze kanalen. Jij bezoekt onze edities en hebt backstage toegang om van alles vast te leggen. Je krijgt een briefing/opdracht mee vanuit collega’s, maar neemt ook initiatief om zelf op zoek te gaan naar het perfecte plaatje of verhaal. Dankzij jou hoort iedere ziel in Nederland over ons fantastische eten, locaties én verborgen parels/locaties in Nederland. En het leukste is: van alle werkgevers waar je content voor kunt maken, is De Maaltuin misschien wel de meest fotogenieke werkgever die er is.

Solliciteer direct!

Wie zijn wij?

Bij De Maaltuin werken we enthousiast aan culinaire belevingen op bijzondere culturele locaties. Denk aan een avondje eten in de Botanische Tuinen, Vliegbasis Soesterberg of de Bijlmerbajes. Het is een combinatie van een hoop dingen. Je favo festivalsfeer, maar dan als 5-gangen diner met vrienden, op een niet-normaal-mooie locatie, waar je leert over de geschiedenis van die bijzondere plek. Een ervaring waar mensen nog veel over napraten én een volgende keer voor terugkomen.

Op alle locaties besteden we veel aandacht aan de beleving, styling, het eten en sfeer. Dat staat allemaal op de voorgrond, jij hanteert camera’s, laptops en edit suites. Je bent geen influencer die de show presenteert, je hebt wel een feilloos gevoel voor oogstrelende Insta reels en scroll stopping short videos die De Maaltuin van binnenuit zichtbaar maakt voor de buitenwereld.

TL;DR: Als jij het leuk vindt om blije mensen vast te leggen, dan eh, tja. Waar wacht je dan eigenlijk op?

Don’t quit your dayjob/studie

Klinkt mooi? Mooi. Dan willen we jou spreken. Niet over een fulltime baan met Macbook, Tesla en iPhone van de zaak, wel over een bijbaantje als student, jonge freelance content creator, of een andere rol waarin we jou kunnen bellen als we content nodig hebben.

We beloven alleen dingen die we na kunnen komen, waardoor we nog niet exact kunnen zeggen hoeveel uur we je per maand zullen inzetten. Maar daar heb jij natuurlijk niks aan, dus ga uit van 4-6 dagen per maand om te beginnen. Met dikke kans dat ‘t groeit als we zien hoe goed jouw werk bijdraagt aan onze zichtbaarheid. Zie dit vooral als het fantastische ding dat je naast je studie of sabbatical doet.

Mag je een concreet voorbeeld horen?

Tuurlijk. Fair point. Komtie: We krijgen van veel gasten de vraag of ze ons recept voor gazpacho mogen hebben. Dat mag. Het zou zomaar kunnen dat jij de keuken in gaat om content te maken over de bereiding van said gazpacho op De Maaltuin manier. Je gooit er een grapje in over dat ‘de soep niet zo heet wordt gegeten’, versnijdt de beelden in een leuke video en voila! Iedereen content.

Ik wil bij jullie aan de slag!

Antwoorden op vragen waarvan je niet wist dat je ze had

Ik zat even te spieken naar alle locaties op demaaltuin.nl. Het is zeker wel handig als ik een rijbewijs heb?

Jazeker. Dat, of een helicopter brevet. OV is niet een handige optie. Wonen in de regio Utrecht wél (de meeste van onze locaties zitten daar in de buurt).

Ik ga toch wel meer verdienen dan een stagevergoeding?

Absoluut, anders was het wel een stage vacature. We betalen eerlijk en vinden dat goed werk wat waard is. Het is (nog) geen fulltime rol en we zijn geen grote commerciële partij, dus verwacht geen gouden bergen en dan komen we er wel uit.

Lijkt wel alsof ik dan alles zelf moet doen. Is dat zo?

Nee. Maar je moet het wel zelf kúnnen. Zelf reizen, content schieten, editen, feedback verwerken en opleveren binnen de deadline. Maaaaaar je bent niet alleen en je collega’s zullen je altijd helpen. En kom je ergens niet uit? Dan springen we gewoon bij. We zijn een hecht team dat vertrouwt op elkaar en helpt waar nodig. Daar moet je bij passen.

Ah dat verklaart de toon van deze vacature ook wel, dan.

Precies.

Lekker! Ga ik die toon ook hanteren in de content die ik maak?

Neen. Praten met collega’s is (natuurlijk) anders dan praten met onze gasten. De Maaltuin is gastvrij, geniet van cultuur en houdt het netjes. No worries, grappig zijn met gasten is niet verboden, maar komt bij collega’s onderling vaker voor. Wil je zien hoe de tone of voice zo ongeveer is? Onze huidige socials en website geven daar een prima beeld van!

Mag ik dit ook met iemand samen doen?

Graag! Best case scenario hebben we straks een poule aan mensen om dit mee op te pakken. Dus als jij een fantastisch dynamisch duo/trio met anderen vormt; let’s go! Werk je al prima solo? Ook pico bello.

Is it important that I speak Dutch?

Yup. There’s simply too much of our company in Dutch to be able to translate it easily. You don’t have to be a hilarious Dutch copywriter (we already have one of those), but you do need to understand Dutch in word and writing without any issues.

Ok, you had me at De Maaltuin, waar solliciteer ik?

Kei ouderwets via een (informeel) mailtje naar , gericht aan Jildou. Stuur wat voorbeelden mee van je werk, kort waarom we abso-fucking-lutely jou moeten hebben en wij laten snel wat van ons horen. Ben je een freelancer met een commercieel tarief? Love you, but nee dank you, enzo. Ben jij het helemaal maar heb je eerst nog vragen? Dan mag je die ook best eerst even stellen.

 

Ik wil solliciteren

Als eerste op de hoogte van nieuwe edities?

De Maaltuin & corona

Helaas moeten we nog even geduld hebben. Komend jaar vind je ons weer bij prachtige botanische tuinen, kastelen en ander bijzonder erfgoed. Zodra de maatregelen het toelaten starten we! Tickethouders informeren we hierover via e-mail. Via onze website, nieuwsbrieven en social media blijf je op de hoogte.

Tot die tijd kun je ons steunen door een prachtige houten cadeaubon te kopen. Voor jezelf of voor een collega, vriend of geliefde. Voor onder de boom of als verrassing in de postbus. Met De Maaltuin cadeaubon ben je verzekerd van een heerlijke avond uit in 2022, zodra de lockdown weer voorbij is. We wensen jullie heel veel gezondheid en fijne feestdagen toe. Tot in het nieuwe jaar!